ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ... ΛΕΒΕΝΤΗ!

 

Σε δημοσκοπική πτώση ο κυβερνητικός σύριζας, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις. Αναμενόμενο. Και καθόλου ανησυχητικό. Η ομάδα παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας. Και δεν το χάνει με τίποτα το πρωτάθλημα, διότι παίζει χωρίς αντίπαλο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι ψηφοφόροι δίνουν την πρωτιά στον σύριζα, διότι κάποιο κόμμα πρέπει να είναι στην κυβέρνηση. Και επειδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι σε διάλυση, επειδή τους έχει απορρίψει ο κοσμάκης, η προτίμηση στρέφεται στον κατατεμαχισμένο, όμως υποτίθεται άφθαρτο ακόμα σύριζα.

Σου κάνω ανάλυση πρώτο πράμα. Σε πτώση και οι Ανέλ του Καμμένου, πιάνουν κάτω από το όριο, 2,8%, δεν μπαίνουν στη Βουλή. Αν, όμως, ήταν πρωθυπουργός ο Καμμένος, δηλαδή αν ήταν πρώτο κόμμα οι Ανέλ, τότε το συγκυβερνών κόμμα σύριζα θα ήταν στο μέσα-έξω για τη Βουλή. Γιατί;

Είπαμε. Ο κόσμος θέλει ένα κόμμα. Σήμερα κληρώνει ο σύριζας. Αύριο, πιθανόν, να πάρει σειρά ο ποτάμης, αν δεν προκύψει κάτι άλλο από το πουθενά.

Στα 33,6% το κόμμα του Τσίπρα, σύμφωνα με το γκάλοπ, έναντι 17,8% της ΝΔ. Το Ποτάμι 6,1, η Χρυσή Αυγή 5,3, το ΚΚΕ 4,2, το ΠΑΣΟΚ 3,6 και μπαίνει στη Βουλή ο Λεβέντης ο πίτσας με 3,3. Εδώ είμαστε.

Δεν μπορείς να πανηγυρίζεις, σα σύριζα, όταν η Χρυσή Αυγή διατηρεί τις δυνάμεις της. Μιλάμε πολιτικά, όχι ποδοσφαιρικά. Ούτε να θεωρείσαι πετυχημένη κυβέρνηση όταν φθάνει σε εκλέξιμα ποσοστά η απόλυτη κομματική γραφικότητα, ο Βασίλης Λεβέντης.

Έτσι είναι. Όταν θριαμβολογείς για τα δικά σου ποσοστά και αδιαφορείς για τα ποσοστά των άλλων κομμάτων, τότε γράφεις στα παπάρια σου το πόσο επηρεάζει θετικά, αρνητικά το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας η κυβερνητική σου δράση. «Ο Ολυμπιακός να παίρνει το πρωτάθλημα και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε» όπως έλεγε ο υπαρχηγός της Παράγκας.

Διαβάστε ακόμα:

Συνεργάτης του Σόιμπλε ο Βαρουφάκης