ΕΛΕΟΣ! ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΓΛΕΖΟ!

 

Ο Μανώλης Γλέζος είναι ο γνωστός. «Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς» όπως τον αποκαλούν καφενειακά και επιθεωρησιακά. Ο υπέργηρος πολιτικός, λοιπόν, εξαμόλυσε ένα δριμύ κατηγορώ στον Αλέξη Τσίπρα με μια ακόμα ανοησία του. Είπε στον πρωθυπουργό «Σύνελθε, μην κάνεις επταμηνήτικη παρένθεση την αριστερά».

Πρόκειται για ανοησία, βέβαια. Πρώτον, ο Τσίπρας είναι πρόεδρος δημοκρατικού κόμματος, όχι αρχηγός συμμορίας, άρα δεν αποφασίζει μόνος του. Δεύτερον, ο Τσίπρας είναι πρόεδρος εκλεγμένης κυβερνήσεως, όχι ανδρεικέλων.

Παρακάτω. Λέει ο παππούς Μανώλης στον εγγονό Αλέξη: « Μην κάνεις επταμηνήτικη παρένθεση την αριστερά». Απόλυτος αποπροσανατολισμός. Ο σύριζας δεν παίζει αριστερά, άσχετο αν φοράει φανέλλα και χρώμα αριστερής ομάδος, μόνο με αριστερά μπακ, μόνο με αριστερά χαφ, μόνο με αριστερούς επιθετικούς.

Όταν λέμε ότι ο σύριζας δεν παίζει αριστερά, εννοούμε ότι δεν κυβερνά αριστερά. Άρα, πως θα καταφέρει ένα κόμμα που δεν πολιτεύεται αριστερά, να σώσει την αριστερά όταν την έχει εγκαταλείψει;

Παρακάτω. Ζητήθηκε από τον Μανώλη Γλέζο, «το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς» να σχολιάσει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο άνθρωπος, λέω για τον Γλέζο, τα ‘χει χαμένα. Είπε: «Η μορφή του νομίσματος δεν είναι καταλυτική για το ρόλο του νομίσματος. Αν ο Λαφαζάνης θεωρεί ότι η μορφή του νομίσματος ανατρέπει το ρόλο του νομίσματος να μας το πει».

Έλεος! Όχι άλλος Γλέζος. Φοβερά πράγματα. Καθόλου φοβερά αν αναλογιστείς ότι οι σύντροφοι μετά από δεκαετίες σε κόμματα τσόντες, βρέθηκαν να κάνουν κυβερνητικό πρωταθλητισμό. Έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Λέει ο Γλέζος: «Γιατί ο Λαφαζάνης δεν κάλεσε ένα συνέδριο από οικονομολόγους για τη μορφή και το ρόλο του νομίσματος;».

Βοήθεια! Φωνάξτε την Τασία!!! Αυτή θα μας σώσει.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί οι γκάφες Τσίπρα έκαναν καλό στην οικονομία