ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ!

 

Γιατί ο αριστερός Αλέξης Τσίπρας όταν έγινε κυβέρνηση σταμάτησε να είναι αριστερός. Εδώ σε θέλω.

Ας το πάρουμε από την ανάποδη. Πες μου έναν, μονάχα έναν δεξιό, που έφυγε από τη ΝΔ και πήγε στο ΚΚΕ. Έναν, μονάχα έναν.

Λέμε για τον Τσίπρα. Τον αριστερό στα λόγια και στην πράξη δεξιό. Δεν είναι αυτό το θέμα. Άλλο είναι και θα το πούμε στη συνέχεια.

Γιατί, ρωτάω, οι μετακινήσεις, οι συνεχείς μετακινήσεις από αριστερά έχουν μία, μονάχα μία κατεύθυνση. Από τα κομουνιστικά κόμματα, κοινοβουλευτικά και αριστερίστικα, από ΚΚΕ, ΚΚΕσ., αλλά και τα κόμματα της άκρας αριστεράς, συνεχώς και μόνον φεύγουν μέλη τους και στελέχη προς τα κεντρώα κόμματα. Μια ζωή.

Αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, νεολαίοι της ΚΝΕ και του Ρήγα Φεραίου, είχαν πλημμυρίσει το ΠΑΣΟΚ. Οι 7 στους 10 υπουργούς του ΠΑΣΟΚ προερχόντουσαν από το χώρο της κομουνιστικής αριστεράς.

Εκατοντάδες χιλιάδες, όχι απλά χιλιάδες οργανώθηκαν από το 1974 στην ΚΝΕ, στον Ρήγα, στο ΕΚΚΕ, στον Μαχητή, και απ' όλους αυτούς παρέμεινα στο κόμμα τους μόλις το 1%. Το 99% ή, απομυθοποιήθηκε ή, εντάχθηκε στα «αστικά προοδευτικά κόμματα». Γιατί;

Λένε οι Λαφαζανικοί ότι Εμείς είμαστε ο πραγματικός σύριζας, ενώ οι άλλοι με τον Τσίπρα δεν κινούνται αριστερά. Δεν πολιτεύονται αριστερά. Ξεχάσανε ότι ήτανε αριστεροί. Σωστό. Γιατί, όμως; Εδώ σε θέλω.

Μιλάμε για φαινόμενο. Σύμφωνοι, ο Τσίπρας και οι άλλοι σύντροφοι του κυβερνητικού σύριζα σταμάτησαν να είναι αριστεροί. Γιατί; Δωροδοκήθηκαν. Τρελλάθηκαν. Άλλαξαν τα μυαλά τους. Είδαν το φως, όταν έγιναν κυβερνητικοί, εξουσιαστές.

Αυτό το φαινόμενο μπορούν να μας το εξηγήσουν ο Λαφαζάνης και ο Στρατούλης; Όλοι αυτοί που φτιάχνουν τον αντισύριζα. Και πόσοι στο άμεσο μέλλον από τους αμετακίνητους σήμερα αριστερούς θα την κάνουν κι αυτοι αύριο προς τα δεξιά.

Διαβάστε ακόμα:

Σχέδιο των δανειστών οι πρόωρες εκλογές