Η ΑΥΤΑΡΕΣΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΕΦΕΡΕ Η ΖΩΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Λίγο πριν από τη διάλυση της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ καθαίρεσαν την πρόεδρο της Βουλής, με την άρνηση τους να συμμετάσχουν στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, που συγκάλεσε εκτάκτως η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το απόγευμα του Σαββάτου. Χαρακτηριστική του κλίματος στις σχέσεις με τα κόμματα και κυρίως με το ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο και προέρχεται, είναι η επιστολή που της έστειλαν οι τέσσερις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Φίλης, Τσουκαλάς, Μπαλάφας και Βαρεμένος.

«Κυρία Πρόεδρε,
Η απόφασή σας να συγκαλέσετε τη Διάσκεψη των Προέδρων σήμερα, Σάββατο 22 Αυγούστου, αποτελεί κατά τη γνώμη μας μια πρωτοβουλία, που δεν εξυπηρετεί καμία λειτουργία του Κοινοβουλίου, καθώς βρισκόμαστε ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο και ως εκ τούτου, μόνο ως παρελκυστική μπορεί να εκληφθεί.

Με βάση τα παραπάνω σας δηλώνουμε ότι δεν θα ανταποκριθούμε στην πρόσκλησή σας».

Η πρωτοβουλία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώθηκε ένα 24ωρο μετά τη διαρροή από το Μαξίμου για λάθος επιλογή όσον αφορά την προώθηση της Κωνσταντοπούλου στη θέση της προέδρου της Βουλής, ένα λάθος που βαρύνει εξίσου με το ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που υποστήριξαν την εκλογή της.

Η διακομματική αυτή επιλογή ήταν χαρακτηριστική της ανικανότητας του πολιτικού προσωπικού να δει λίγο πιο μακριά από τη μύτη του. Πολύ πριν από την εκλογή της στο τρίτο αξίωμα της Πολιτείας, η Κωνσταντοπούλου είχε δώσει από απλή βουλευτής ακόμη, το στίγμα της στις αλλεπάλληλες κόντρες της με τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής Χρ. Μαρκογιαννάκη και άλλα κυβερνητικά τότε στελέχη.

Τέσσερις ήταν οι βουλευτές που συμμετείχαν στη βεντέτα. Κατά σύμπτωση, ουδείς επανεξελέγη τον περασμένο Ιανουάριο. Είδατε τι παθαίνει όποιος τα βάζει μαζί μου, σχολίασε αυτάρεσκα τότε η Ζωή. Στην πολιτική όμως, όπως άλλωστε και στην ζωή, γελάει καλά όποιος γελάει τελευταίος.

Διαβάστε ακόμα:

Μνημονιακός και ο Λαφαζάνης