ΑΠΟ ΞΕΝΑΓΟΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Η ΣΕΒΑΣΤΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Όποιος έχει δουλέψει, έστω και κατ' ελάχιστον, σε ταξιδιωτικό γραφείο μπορεί να γίνει μέχρι και υπουργός Τουρισμού. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την υπουργοποίηση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, που στα πρώτα χρόνια χρόνια της εγκατάστασης της, στην Αθήνα, εργάστηκε ως ξεναγός σε τουριστικό λεωφορείο.

Δυστυχώς ή ευτυχώς ουδεμία άλλη σχέση είχε η σπουδαία τραγουδίστρια με την βαριά βιομηχανία της χώρας. Κι όμως επελέγη για την πιο νευραλγική, αυτή την περίοδο, υπουργική θέση. Από ποιον; Η ίδια αποκάλυψε ότι προτάθηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, που είναι γνωστός φιλόμουσος και με τον οποίον τους συνδέει αμοιβαία εκτίμηση και παλιά γνωριμία. Δηλαδή, θα μπορούσε να υπουργοποιηθεί και χωρίς να ληφθεί υπόψη η προηγούμενη ενασχόληση της με τον τουρισμό.

Η πολυγλωσσία είναι κοινό γνώρισμα των εξ Αλεξανδρείας Ελλήνων. Είναι γνωστό ότι ο αείμνηστος Ντέμης Ρούσος μιλούσε επτά γλώσσες, όσες περίπου και ο εξάδελφος του Βρασίδας ή Δάκης.

Πάντως η γεννημένη στην Αίγυπτο Σεβαστή Αττικιουζέλ είχε ένα ακόμη ατού στο βιογραφικό της. Στο περσινό διαφημιστικό μήνυμα του ΕΟΤ, που διακινήθηκε μέσω Ιντερνέτ, τις εικόνες από την Ελλάδα έντυσε ένα τραγούδι της που έλεγε: Αυτό το φως δεν λιγοστεύει απ' του Ομήρου τον καιρό και σαν αρχάγγελος χορεύει πάνω στο κύμα το σγουρό.

Διαβάστε ακόμα:

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα οι αποστάτες μένουν