ΜΕ ΦΟΥΣΤΑ - ΜΠΛΟΥΖΑ ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ

 

Γράφει η Amodini Κωστάκη

O Συριζα είναι γεγονός οτι είναι το μετα-Πασοκ και ο Τσίπρας ότι πιο κοντινό στον μετα-Ανδρέα... έχω όμως ένα ερώτημα που δεν το έχω απαντήσει ακόμη: αν θελω χρηματοδότηση για επιχειρηματική δραστηριότητα, τεχνοκρατική υποδομή, για να προωθήσω εκσυγχρονιστικά projects σε εθνική ή περιφερειακή κλίμακα, χρειάζομαι μια σταθερή κυβέρνηση, που να εχει την διεθνή στήριξη, οικονομική και πολιτική, αλλιώς πάω να γίνω Υεμένη και Βόρειος Κορέα ή Αλβανία του Χότζα και έχει περάσει η εποχή γι' αυτό...άρα τι κάνω;

Η ρεαλιστική εκδοχή είναι κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που λέει και ο Μπουτάρης, ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ, φούστα-μπλούζα... Kαι έχει γίνει η προεργασία γι' αυτό από τον Πάκη, τον ανηψιό Κωστάκη και τον...Ομπάμα!

Ο φτωχός, πλην τίμιος, ψηφοφόρος είναι τόσο παγιδευμένος όσο και ο κολλήγος των φεουδαρχών του Μεσαίωνα. Με τη διαφορά ότι τώρα διαθέτει smartphone για να πληρώνει τους φόρους του μέσω e-banking!

Η δική μου ελπίδα, από τότε που οι "προοδευτικές" δυνάμεις τα έκαναν μπάχαλο, στο ξεκίνημα της κρίσης, ήδη από την εποχή ΓΑΠ, βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στις πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο, σε συγκεκριμένα θέματα και δράσεις. Και όσο λιγότεροι πολιτικάντηδες μπλέκουν σ' αυτές τις δράσεις, τόσο καλύτερα λειτουργούν, γιατί δεν "κολλάνε" στον στόκο της "γραμμής" του κάθε μικροηγετίσκου.

Θέλεις αλλαγή και ελπίδα; Φτιάξε μια συνεταιριστική κοινοπραξία, μια ομάδα αλληλοστήριξης, κάνε κάτι δικό σου με τους φίλους σου, διαδικτυακά, τοπικά, στη γειτονιά σου και μην περιμένεις σωτηρία και ελπίδα από το κουκί που θα ρίξεις μια φορά στα 3 ή 4 χρόναι ή κάθε 7 μήνες.

Ούτε η αρχομανής Ζωίτσα με σύνδρομο μεγαλείου μπορεί να σε σώσει, ούτε οι λαφαζάνειοι τυχοδιωκτισμοί της μπετόν αρμέ αριστεράς, ούτε τα απολιθώματα του ΚΚΕ, ούτε το Πασόκ της Φώφης, ακόμη και αν περάσει από ...κλίβανο απεντόμωσης! Ούτε ο υποκριτής Θεοδωράκης, ο αντικαταστάτης του Τσίπρα, αν ο Τσίπρας τα σκ@τώσει ακόμη χειρότερα (!), ως αντίπαλο δέος των καθαρόαιμων δεξιών!

Γιατί σ' αυτές τις εκλογές τα 4-5 κόμματα που προηγούνται, ακόμη και με τις μαιμού-δημοσκοπήσεις, είναι όλα...ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ και ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ, μόνο η...ΧΑ είναι αντι-μνημονιακή και αυτό, από μόνο του, είναι τρομακτικό... Που σημαίνει ότι όλα έχουν τις ευλογίες της ΕΕ και των ΗΠΑ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και χρησιμοποιούνται με μαεστρία από αυτούς, για να παραμένουμε υποχείρια των δικών τους πολιτικών. Η μόνη μας ελευθερία είναι να επιλέξουμε ...απόχρωση στο κοστούμι που μας έχει ήδη φορεθεί με το ζόρι!

Για μένα δεν έχει νόημα να ψηφίσω ένα κόμμα που ΔΕΝ μπορεί, εξ ορισμού, να συνεργαστεί με την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Καλύτερα να μην πάω καν να ψηφίσω! Ο μόνος τρόπος για να βγούμε σε ανεκτή κατάσταση από το σημερινό χάλι είναι η διαπραγματευτική μας ικανότητα. Καλώς ή κακώς ο Τσίπρας είναι ο μόνος που διαπραγμάτευτηκε στ' αλήθεια. Οι άλλοι απλώς έσκυβαν το κεφάλι και υπέγραφαν. Φυσικά, τα έκανε μαντάρα στις διαπραγματεύσεις του, που ήταν για γέλια και για κλάματα... είτε γιατί το λαχανί-ροζ επιτελείο του τον "έκαψε", είτε λόγω απειρίας, ή γιατί απλά έδειξε τυφλή υπακοή στις εντολές αυτών που τον έχρισαν μετα-Ανδρέα...

Το αληθινό ερώτημα των εκλογών, κατά την γνώμη μου, είναι: ποιος πολιτικός σχηματισμός μπορεί να διαπραγματευτεί στην διεθνή αρένα, με αποτελεσματικό τρόπο, για τα συμφέροντα της ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑΣ των Ελλήνων; Και κυρίως των Ελλήνων που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Αν δεν υπάρχει κανένας τέτοιος πολιτικός σχηματισμός, τότε ποιος είναι ο λιγότερο καταστροφικός απ'όλους;

Αν όλοι είναι αμετανόητα καταστροφικοί, σύμφωνα με την κρίση μου, τότε καλούμαι από την συνείδηση μου να ψηφίσω λευκό και να συνεχίσω να εργάζομαι για όσα πιστεύω στους χώρους που κινούμαι. Γιατί πολιτική θέση δεν είναι μόνο το κουκί αλλά η κοινωνική μας δράση μας καθημερινά!

Διαβάστε ακόμα:

Η σοκαριστική πρόταση επιειρηματία στον Τσίπρα