ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΞΕΒΡΑΚΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟ

 

Είμαστε καραγκιόζηδες. Τέρμα και τελείωσε. Γεννημένοι καραγκιόζηδες. Δεν ξεκολλάμε, ρε, με τίποτα. Είμαστε αυτοί που είμαστε, δεν αλλάζουμε με τίποτα. Όλοι οι παίκτες και τα παικτάκια της πιάτσας, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, τα έχωσαν στους αρχηγούς των κομμάτων γιατί, λέει, βγήκε μάπα το καρπούζι.

Θέλανε ντέρμπυ! Να σκοτωθούν μεταξύ τους οι κομματάρχες. Τι σόι τηλεμονομαχία είναι αυτή, όπως αυτό το νερόβραστο ντημπαίητ με χαμηλούς τόνους και το σεις και το σας.

Βεβαίως ήταν άδειο το έργο από πλευράς περιεχομένου. Άλλο αυτό. Τι να σου πουν οι άνθρωποι όταν δεν έχουν να πουν τίποτα το σημαντικό. Σα να περιμένεις από μια γυμνή γυναίκα, εντελώς τσίτσιδη, να... βγάλει τα ρουχα της. Να ξεβρακώσει ακόμα τον άλλον, να τον ξεσκίσει τον αντίπαλο, όταν ο άλλος είναι γυμνός.

Πάντως από πλευράς... πολιτικού πολιτισμού το debate παίρνει άριστα. Ήταν κυριλάτο. Το ότι ήταν άοσμο, άγευστο, επόμενο να είναι τέτοιo όταν οι αρχηγοί των κομμάτων είναι άδεια μύδια. Δεν έχουν να πουν τίποτα. Επειδή πλέον την Ελλάδα δεν μπορεί να την κυβερνήσει κανένα κόμμα, παρά μόνον το μνημόνιο.

Και οι αναποφάσιστοι, τελικά, μετά το ντημπαίητ έγιναν πιο... αναποφάσιστοι. Αυτός ήταν ο στόχος όλων των κομμάτων στο ντημπαίητ. Να κερδίσουν όσους περισσότερους από τους αναποφάσιστους. Μήπως αυτοί, οι αναποφάσιστοι, αποφασίσουν να ψηφίσουν, αν ψηφίσουν, κάποιο κόμμα που δεν ήταν παρόν στο debate.

Διαβάστε ακόμα:

Η απάντηση στο ντιμπέιτ για την οποία δεν μίλησε κανείς