ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ο Κώστας Καραμανλής ...έλυσε και πάλι τη σιωπή του. Μετά την έκκληση του υπέρ του ναι στο δημοψήφισμα που δεν του βγήκε σε καλό, αφού υπερίσχυσε συντριπτικά το όχι, τώρα ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν Μειμαράκη. Σε καλό του.

Πολλή δουλειά πλάκωσε εσχάτως στο καραμανλέικο. Και πως μπορούσε, άλλωστε, να κάνει διαφορετικά ο πρώην πρωθυπουργός, αφού –ποιος Σαμαράς και πράσινα άλογα– αυτός διάλεξε τον Μεϊμαράκη για αρχηγό.

Έστω μεταβατικό. Το παρασκήνιο λέει ότι ο Μεσσηνιάρχης δεν ήθελε με τίποτε να φύγει. Κάποιοι, όμως, από αυτούς που ορίζουν τις τύχες της χώρας –πέστε τους όπως θέλετε, διαπλεκόμενους, νταβατζήδες, νονούς- του το ξέκοψαν. Μάζεψτα.

Ο Καραμανλής ανέλαβε να βρει τον αντικαταστάτη και επέλεξε τον Βαγγέλα. Τον μόνο που δεν είχε λάβει μέρος στην κούρσα διαδοχής. Ο ...Μειμάρ της ΝΔ δεν είχε σκεφθεί ποτέ να διεκδικήσει την ηγεσία και δέχθηκε να το παίξει προσωρινός αρχηγός μάλλον με βαριά καρδιά.

Ήξερε, βέβαια, ότι κάποιοι παράγοντες της ΝΔ έψαχναν για ένα θύμα, έναν αναλώσιμο αρχηγό, που θα έχανε πανηγυρικά από τον Τσίπρα στις εκλογές, ώστε ο επόμενος να αναλάβει το κόμμα χωρίς το στίγμα του ηττημένου.

Και να που το παιχνίδι έγινε ντέρμπι.

Διαβάστε ακόμα:

Δημοψήφισμα για υπουργό εξωτερικών ζητούν οι δανειστές