ΝΑ ΘΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ!

 

Τελικά, οι εκλογές αποδεικνύουν τη σοφία του λαού. Και συγκεκριμένα του ελληνικού λαού, μιλάω. Ρεσιτάλ μαγκιάς και πονηράδας μαζύ έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές. Να εξηγήσω.

Μετά τον πόλεμο, δηλαδή μετά από 70 χρόνια, ο ελληνικός λαός ψήφισε αριστερή κυβέρνηση, τον Σύριζα. Σαν αριστερό κόμμα, όμως, με το μανδύα του προοδευτικού, του δημοκρατικού εμφανίστηκε το 1974 και το ΠΑΣΟΚ, που έγινε κυβέρνηση το 1981, αφού προηγουμένως είχε πείσει ότι θα παίξει μπάλλα σα παραμύθι φούρναρης, όχι σοσιαλιστικό, αλλα σα σοσιαλδημοκρατικό, δηλαδή στην πραγματικότητα δεξιό κόμμα.

Ο Σύριζας πήρε τις εκλογές τον περασμένο Ιανουάριο σαν αριστερό αριστερό, όχι ψευτοαριστερό κόμμα. Είχε κάνει κι αυτός τους συμβιβασμούς πριν τις εκλογές, είχε αφήσει στην άκρη τα αριστερά του πιστεύω, όμως συνέχιζε να σαλιαρίζει ότι είμαστε πράγματι αριστερό κόμμα, ότι θα κάνουμε... αριστερή κυβέρνηση.

Τελικά, επειδή εδώ κάνουμε σοβαρή πολιτική ανάλυση ο λαός δεν ψήφισε τον Σύριζα, αλλά υποχρεώθηκε να τον ψηφίσει. Επειδή στην πραγματικότητα τα άλλα δύο κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με την αποτυχία τους, με τα σκάνδαλά τους, έσπρωξαν τον κοσμάκη να ψηφίσει αριστερά.

Επιμένω. Ο λαός, ο κάθε λαός, καλώς, κακώς, δεν το συζητάμε, δεν ψήφιζε αριστερό κόμμα. Κι όταν το κάνει, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση το αριστερό κόμμα σαν κυβέρνηση να ενεργεί αριστερά.

Τι έγινε και ο κόσμος ΠΑΛΙ ψήφισε Σύριζα, όταν αυτό το... αριστερό κόμμα δεν είναι πια αριστερό, παρά μόνον στα λόγια. Γιατί, λοιπόν, ο κόσμος ψήφισε... αριστερά τον περασμένο Ιανουάριο και μετά από οκτώ μήνες το ίδιο κόμμα που στην πράξη απέδειξε ότι και δεν είναι, και δεν πρόκειται να γίνει αριστερό;

Ρε, μπας και ο κόσμος που εδώ και 70 χρόνια απέφευγε να ψηφίσει αριστερά, που τα κρατούσε πάντα στην άκρη τα αριστερά κόμματα, ξαναψήφισε σύριζα για να τον... σαμποτάρει; Για να «τελειώνει» τον Σύριζα!

Γιατί να μη συμβαίνει αυτό. Να σου πω το σκεπτικό της σοφίας του λαού. Δεν θέλουμε αριστερό κόμμα. Στην απελπισία μας το ψηφίσαμε κι αυτό εκτέθηκε, διότι άλλα μας έλεγε, άλλα έκανε. Επειδή, όμως, έκατσε στην κυβέρνηση μόνον 7 μήνες, και θα μας παραμύθιαζε με δικαιολογίες, εμείς, ο σοφός λαός, για να θάψουμε κάθε αριστερό κόμμα, ξαναψηφίζουμε τον Σύριζα, με την βεβαιότητα ότι θα διασυρθεί. Αφού μόνον σαν αριστερό κόμμα δεν θα πολιτευθεί κυβερνητικά.

Αν ο κόσμος έκανε τη μαλακία να ψηφίσει ΝΔ, τότε ο Σύριζα από την αντιπολίτευση θα συνέχιζε να πρωταγωνιστεί στην πολιτική ζωή. Σαν κυβέρνηση, όμως, τον Σύριζα με τη ψήφο του ο λαός θα τον φουντάρει!

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας και Λεβέντης οι μεγάλοι νικητές