ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΝΔ - ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Mέχρις εδώ ήταν η συναίνεση. Η ΝΔ περνά στην αντεπίθεση. Θα είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με ό,τι σημαίνει αυτό. Τα στελέχη της άρχισαν να καλλιεργούν και πάλι το μύθο των πρόωρων εκλογών.

Για το λόγο αυτό, παίρνουν σαφείς αποστάσεις από τις προεκλογικές εξαγγελίες τους για την ανάγκη συνεργασιών, με προοπτική να αρνηθούν ψήφο στους εφαρμοστικούς νόμους. Κάτι μου λέει ότι θα υψώσουν αντιμνημονιακό άλμπουρο σαν κι αυτό του Σαμαρά πριν αυτός βάλει φαρδιά – πλατιά, το 2012, την υπογραφή του στη δεύτερο μνημόνιο.

Στο εσωκομματικό πεδίο συμβαίνει και ένα ακόμη παράδοξο. Παρότι όλοι δηλώνουν ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς Μειμαράκη κατά την προεκλογική περίοδο, εν τούτοις ορισμένοι ετοιμάζονται να τον διώξουν. Οι ακροδεξιοί του καταλογίζουν στροφή στο μεσαίο χώρο, κάποιοι άλλοι διαφωνούν με τη φάτσα του. Ακόμη κι αυτός ο ουδέτερος πλέον παρατηρητής Θόδωρος Πάγκαλος εκτιμά ότι το θέμα έχει να κάνει πρωτίστως με το πολιτικό μάρκετινγκ.

«Δεν είχε καμία ελπίδα ο κ. Μεϊμαράκης. Ήταν μεσόκοπος με μουστάκι και ο άλλος ήταν χαριτωμένο παιδάκι που τον βασάνισαν οι κακοί Ευρωπαίοι και κάθε μαμά στην Ελλάδα τον αγάπησε, όπως αποδείχθηκε και από τα αποτελέσματα τον γυναικείων τμημάτων», δήλωσε. Τίνος νεοδημοκράτη, άραγε, η φάτσα είναι ανταγωνιστική με αυτή του Τσίπρα;

Μήπως του Δένδια, που προβάλλει σαν ένας από τους επικρατέστερους για τη διαδοχή; Του Βορίδη, που ήταν ο πρώτος που μαζί με τον ομόσταυλο του τον Άδωνη, έθεσε θέμα αλλαγής στη γραμμή του κόμματος ή μήπως του Αβραμόπουλου που, φεύγοντας για τις Βρυξέλλες, δήλωσε έτοιμος στη διάθεση των γεγονότων;

Ορισμένοι ρίχνουν την ιδέα για στροφή στη νέα γενιά, προτείνοντας τον Βασίλη Κικίλια και την Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ θέση στην αφετηρία ετοιμάζονται να πάρουν επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί οι άνεργοι δεν ψήφισαν κόμματα εξουσίας