ΓΙΑΤΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΞΟΥΛΙΔΟΥ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Εντονες είναι από χθες οι φήμες για τοποθέτηση της Σταυρούλας Ξουλίδου στη θέση της γενικής γραμματέα του υπουργείου Παιδείας. Πιθανότατα στον τομέα των θρησκευμάτων μια και είναι και θεολόγος. Άν επαληθευθούν, θα πληρωθεί το ρηθέν υπό προφήτη Πάνου μη στενοχωριέσαι Σταυρούλα που δεν πρόλαβες να καταθέσεις τα δικαιολογητικά σου για να είσαι υποψήφια στις εκλογές. Εγώ θα σε βάλω σε κυβερνητική θέση.

Θα πληρωθεί, όμως, το ρηθέν ή θα συμβεί ό,τι και με τον Νικολόπουλο, που δεν πρόλαβε να πει ο Καμένος το όνομα του ως υποψήφιου υπουργού και ο Τσίπρας τον είχε κόψει. Το λέω γιατί ήδη στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις από πιθανή υπουργοποίηση της Ξουλίδου.

Σώπα, βρε αδελφέ, που θα κάνουμε κάποιον υπουργό μόνο και μόνο γιατί ξέχασε να υποβάλει τα χαρτιά του για να είναι υποψήφιος βουλευτής, απάντησαν σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Θα μου πείτε άλλο υπουργός και άλλο γενικός γραμματέας υπουργείου. Σωστά. Μόνο που δεν ρώτησαν το Φίλη αν θα ήθελε για συνεργάτη του κάποιον που δεν θα παίρνει εντολές από τον ίδιο ως υπουργό Παιδείας, αλλά πιθανότατα από κάποιον από τους αγίους Σαράντα. Είναι γνωστές βέβαια –το έχει ομολογήσει και η ίδια- οι σχέσεις της με τον άγιο Εφραίμ της Νέας Μάκρης.

Ο οποίος της έδωσε εντολή τον Ιούλιο να μην ψηφίσει τη συμφωνία με τους δανειστές. Μόλις είχε τελειώσει, λέει, η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ και πριν η Ξουλίδου σηκωθεί από την καρέκλα της, είδε όραμα με τον Άγιο να της υπαγορεύει τι να ψηφίσει. Ούτε ο Σόιμλπε να ήταν. Ταυτόχρονα, έσπασε η καρέκλα της, δείγμα ότι δεν παραλογιζόταν.

Αμέσως το είπε στον αρχηγό της και τον ρώτησε τι να ψηφίσει. Σεβαστά όλα όσα σου είπε ο Άγιος, αν πέσει όμως η κυβέρνηση θα έχεις να κάνεις μαζί μου, της είπε ο πρόεδρος Πάνος. Και η Ξουλίδου υπάκουσε. Τώρα περιμένει από τον αρχηγό να εκπληρώσει το τάμα του. Εκτός κι αν την κόψει ο άγιος Εφραίμ.

Διαβάστε ακόμα:

Δημοψήφισμα για τα γεμιστά, για το Εμπραέρ ούτε λέξη