ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Άγνοια κινδύνου έχουν οι 15, ή περίπου 15 για να είμαστε ακριβείς, που σκέπτονται να διεκδικήσουν την ηγεσία της ΝΔ αντιπαρατιθέμενοι στον Τσίπρα, τον ...δολοφόνο αρχηγών και υποψηφίων αρχηγών.

Θα τους διαφεύγει ασφαλώς ότι έχει εξοστρακίσει μέχρι τώρα δύο προέδρους της ΝΔ, τους Σαμαρά και Μειμαράκη, τρείς αρχηγούς κομμάτων, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη και τον Αλαβάνο και τέσσερα κορυφαία κομματικά στελέχη, Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνη, Βαρουφάκη και Γλέζο. Ο Τσίπρας είναι η νεκρανάσταση του Φωστήρα, της ιστορικής ομάδας του Ταύρου, που τον αποκαλούσαν φονέα των γιγάντων, επειδή είχε παράδοση νικών επί των κορυφαίων ομάδων της εποχής του.

Από την ...καταστροφική αυτή άποψη, συναγωνίζεται το μνημόνιο που έχει στείλει στον άλλο κόσμο τον ΓΑΠ, εκατοντάδες βουλευτές, τον Καρατζαφέρη και το κόμμα του, τη ΔΗΜΑΡ, ενώ λίγο έλειψε να χάσει στις τελευταίες εκλογές το Ποτάμι και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Στα χρόνια του μνημονίου, οι μικροί εύκολα γεννιούνται, αλλά ευκολότερα πεθαίνουν. Αίφνης οι ΑΝΕΛ βρίσκονται ένα βήμα από την καταστροφή.

Ένας βουλευτής να τους φύγει, η κοινοβουλευτική τους δύναμη θα πέσει κάτω από τους 10 και θα χάσουν όλα τα πλεονεκτήματα που έχουν οι αναγνωρισμένες από τον κανονισμό της Βουλής κοινοβουλευτικές ομάδες.

Μεταξύ αυτών τα δικά τους γραφεία και το δικαίωμα του Πάνου Καμένου να παίρνει μέρος στις προ ημερησίας διατάξεως συνεδριάσεις σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Διαβάστε ακόμα:

Οι βουλευτές του Λεβέντη είναι 72 κι όχι εννιά