ΕΙΚΟΣΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΙΜΑΡ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Τρεις υποψήφιοι αρχηγοί και 16 – σωστά διαβάσατε, 16- υποψήφιοι να θέσουν υποψηφιότητα, δηλαδή ένα σύνολο 19 στελεχών, έχουν παραταχθεί στην αφετηρία του αγώνα για την αρχηγία της ΝΔ.

Ο αριθμός αυτός, που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών, ενδέχεται να αυξηθεί περισσότερο, αν ο Μειμαράκης καθυστερήσει κι άλλο να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Με την ίδια ευκολία, όμως, ο αριθμός αυτός θα ξεφουσκώσει μόλις ο προσωρινός πρόεδρος του κόμματος εκδηλώσει την πρόθεση του να γίνει μόνιμος. Κορυφαία κομματικά στελέχη υποστηρίζουν ότι ήδη ο Μειμάρ, έχει εκλεγεί δια της σιωπής. Όσο δείχνει να αμφιταλαντεύεται, τόσο κερδίζει πόντους.

Έχοντας εξασφαλίσει τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή και άλλων κορυφαίων στελεχών, περνά τους εκλέκτορες του από καθημερινά τεστ. Εκείνο που φαίνεται να τον προβληματίζει είναι μία νίκη βραχεία κεφαλή, αντί για μία άνετη επικράτηση που θα εξαφάνιζε κάθε σπόρο αμφισβήτησης του και θα του έλυνε τα χέρια για τις βαθιές τομές που σκέπτεται να κάνει στο κόμμα.

Για το λόγο αυτό, έχει ενοχληθεί σφόδρα από τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φέρεται να κοιτάζει προς άλλες κατευθύνσεις, πιθανότατα σε μία υποψηφιότητα του πουλέν
του Βασίλη Κικίλια ή ακόμη και του Αδωνη Γεωργιάδη. Μέχρι στιγμής τρεις είναι οι υποψήφιοι που θεωρούν οριστική τη συμμετοχή τους στην ψηφοφορία. Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Αδωνις Γεωργιάδης.

Οι άλλοι που έχουν εκφράσει τουλάχιστον εμμέσως ή αμέσως την πρόθεση τους να διεκδικήσουν την αρχηγία ή έχουν εμπλακεί σε σενάρια διαδοχής είναι οι Π. Τατούλης , Π.
Ψωμιάδης, Ν.Δένδιας, Ν. Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μιλτ.Βαρβιτσιώτης, Ε. Στυλιανίδης, Μ. Κεφαλογιάννης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Κ. Παπανικολάου, Γ .Πατούλης και επίσης ακούστηκαν τα ονόματα του Κώστα Καραμανλή, γιου του Αχιλλέα, Μ. Βορίδης, Ντόρας Μπακογιάννη και Κ. Μπακογιάννη.

Διαβάστε ακόμα:

Γκομενοδουλειές μέσα στο υπουργικό συμβούλιο