ΒΛΕΨΕΙΣ ΑΒΡΑΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Άλλο ένα τρένο πέρασε χωρίς τον Δημήτρη Αβραμόπουλο μέσα. Είναι αυτό που βγάζει στην ηγεσία της ΝΔ, προορισμός που αποτελεί το νέο στόχο του Έλληνα Επιτρόπου, μετά την αποτυχία του να υποδειχθεί από τον Τσίπρα ως υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας και τη διάψευση των προσδοκιών του να αναλάμβανε αυτός και όχι ο Τσίπρας πρωθυπουργός σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητος. Η θέση του Επιτρόπου ελάχιστα φαίνεται να τον συγκινεί.

Όλη την περίοδο πριν από την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΝΔ, ο Αβραμόπουλος παρακολουθούσε με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα. Ούτε από πολύ κοντά για να καίγεται, αλλά ούτε και από πολύ μακριά για να κρυώνει. Στις ερωτήσεις αν θα ήταν υποψήφιος, άφηνε να αιωρείται μία υπόνοια ενδιαφέροντος, αλλά γρήγορα έσπευδε να το διαψεύσει.

Όντας στη Νέα Υόρκη με την ιδιότητα του Επιτρόπου για τη μεταναστευτική πολιτική, τον επισκέφθηκε, όπως εκμυστηρεύθηκε ο ίδιος σε συνεργάτες του, ομάδα στελεχών της ΝΔ από την Ελλάδα και του ζήτησαν ευθέως να βάλει υποψηφιότητα για να σωθεί, όπως του είπαν η παράταξη.

Όπως έγινε γνωστό μετά την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων, ο Αβραμόπουλος τους απάντησε ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει σ αυτή τη φάση, κυρίως γιατί δεν έχει ενημερώσει την Κομισιόν, αλλά και γιατί δεν επαρκεί ο χρόνος για να προετοιμαστεί. Δεν απέκλεισε, όμως, το ενδεχόμενο να δεχθεί να αναλάβει το κόμμα στο μέλλον, αν βεβαίως του ζητηθεί από όλα τα στελέχη.

Άλλος ένας που περιμένει να αποτύχει ο νέος αρχηγός.

Διαβάστε ακόμα:

Κώστα - Κώστα το ταξίδι Τζίτζι για την αρχηγία