ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΕΩΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΖΙΤΖΙ ΚΑΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Κλίμα υπέρ πρωτιάς Τζιτζικώστα διαμορφώνεται στη Νέα Δημοκρατία, περίπου ένα μήνα πριν από την ψηφοφορία για την εκλογή νέου αρχηγού.

Στο παρασκήνιο η διαμάχη έχει προσλάβει χαρακτήρα μονομαχίας ανάμεσα στο νέο που ενσαρκώνει ο Θεσσαλονικιός περιφερειάρχης και το παλιό που εκπροσωπεί ο Βαγγέλης Μειμαράκης.

Στην ουσία, όμως, πρόκειται για κάτι πολύ πιο βαθύ. Είναι ο αγώνας για αποκαραμανλοποίηση του κόμματος, στον οποίο εμπλέκονται ακόμη και εξωγενείς παράγοντες που έχουν προηγούμενα με τον πρώην πρωθυπουργό. Πολλά λέγονται για τις σχέσεις του Τζιτζικώστα με τον αμερικανικό παράγοντα.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Θεσσαλονικιός πολιτικός δεν σπούδασε στην Ελλάδα, αλλά απ’ ευθείας στις ΗΠΑ, όπου έκανε και τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα, που νομίζετε; Στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου.

Με τον αμερικανικό παράγοντα είχε ιδιαίτερες σχέσεις ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, στενός φίλος του πατέρα Γιώργου Τζιτζικώστα, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών βουλευτής και υπουργός σε κυβερνήσεις της ΝΔ. Ήταν ο μόνος που στήριζε τον Κωνσταντίνο στις αλλεπάλληλες επιθέσεις που δεχόταν – ορισμένες φορές κόντρα και στη γραμμή του κόμματος του.

Με τη σειρά του, ο τέως βασιλιάς είχε πάρει ειδική άδεια από το υπουργείο Εσωτερικών για τα παραστεί στην κηδεία του φίλου του, το 2000 στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Λαλιώτης θα έκρινε τις εκλογές της ΝΔ