ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΑΜΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Tι επιδημία λήθης κι αυτή. Ξαφνικά, η Ελλάδα έγινε χώρα των ...λωτοφάγων. Ο Γ. Παπαντωνίου ξέχασε να αναγράψει στη δήλωση του πόθεν έσχες ποσό 1,3 εκατ. ευρώ.

Ένας, εν ενεργεία υπουργός αυτός, με την ασθένεια της αμνησίας σε πιο προχωρημένη κατάσταση, ξεχνούσε επί τρία συνεχή χρόνια να δηλώσει στο πόθεν έσχες του ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ενώ ένας τρίτος υπουργός ξέχασε να δηλώσει ότι είναι μεγαλομέτοχος μιας εταιρίας. Να τους χτύπησε η αμνησία; Η επιστήμη είναι σαφής. Αμνησία είναι η απώλεια μνήμης. Τα αίτια της μπορεί να είναι πολλά: ένα ατύχημα που προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο, η γήρανση ο αλκοολισμός ένα ισχυρό ψυχολογικό σοκ κ.ά.

Μάλλον κανέναν από τους τρεις υπουργούς δεν αφορά. Μήπως πρόκειται για Αλτσχάιμερ; Τι λέει η επιστήμη; Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας. Είναι μια ασθένεια μη θεραπεύσιμη, εκφυλιστική και θανατηφόρα. Γενικά εντοπίζεται στους ανθρώπους πάνω από 65 ετών, αν και το λιγότερο συχνά, πρόωρο Αλτσχάιμερ μπορεί να εμφανιστεί πολύ νωρίτερα, ίσως και πριν τα 50.

Ούτε για Αλτσχάιμερ πρόκειται. Πρόκειται για ασθένεια καθαρά πολιτική. Είναι η αίσθηση της ατιμωρησίας, που εξακολουθεί να κυριαρχεί στον πολιτικό κόσμο. Κι ας αφήσουν τα κηρύγματα κατά της διαφθοράς.

Διαβάστε ακόμα:

Θα αντέξει ο Θεοδωράκης τον βρώμικο πόλεμο του Τσίπρα