ΤΟ ΜΠΛΕΞΙΜΟ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΙΣ... ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

 

Αρχηγός κόμματος, μάλιστα της αντιπολίτευσης, όχι εξωκοινοβουλευτικού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και συνελήφθη πάλι(!) να βγάζει.. κακές λέξεις από στόμα του. Βεβαίως «πάλι», διότι σαν πολιτικός, όχι σαν ιδιώτης, π.χ. σα σύζυγος, σα φίλος στην παρέα του, και στο παρελθόν τα «γαλλικά» του έγιναν πρώτο θέμα στα μήντια.

Είναι ένα ελάττωμα αυτό της Βαγγέλας, που ο ίδιος αναγνωρίζει, ότι δεν έχει αυτοέλεγχο. Δεν τον χαρακτηρίζει η αυτοσυγκράτηση. Όταν νευριάσει, λέει τα άντερά του, και όποιον πάρει ο χάρος.

Το 1993 είναι υφυπουργός αθλητισμού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Οι διαιτητές με απόφαση του οργάνου τους, της ΟΔΠΕ, κάνουν απεργία! Δυο εβδομάδες δεν γίνονται αγώνες και σημαντική η ζημιά στον κρατικό ΟΠΑΠ.

Σε «συνδικαλιστικό» πυρετό βρίσκονται οι διαιτητοπατέρες, λαμόγια οι περισσότεροι πρόεδροι των τοπικών Συνδέσμων. Τηλέφωνο στον Μεϊμαράκη ο αξιοσέβαστος δάσκαλος Τιμολέων Λάτσιος, ό, τι πιο κυριλάτο κυκλοφορεί τότε στο χώρο της διαιτησίας. Ο Μεϊμαράκης λούζει τον καραδεξιό Λάτσιο με τέτοια λόγια που, όπως έγραψε τότε ο αποδυτηριάκιας, θα ένοιωθαν ντροπή στην Τρούμπα.

-Κύριε υπουργέ, δεν είναι... σωστό να μιλάτε έτσι, του κάνει ο Λάτσιος.
‘’Ρε, κωλοδάσκαλε, άντε γαμ...’’, αντιδρά ο Μεϊμαράκης.

Υπ' όψιν ότι το τηλεφώνημα γινόταν με ανοικτή ακρόαση στα γραφεία της ομοσπονδίας διαιτητών. Και όλοι άκουγαν τον Μεϊμαράκη έξω φρενών να λέει στον Λάτσιο:

-Θα 'ρθω εκεί να σας γαμ..., και αυτόν τον απατεώνα, τον βαψομαλλιά τον πρόεδρό σας (Εννοούσε τον Φάνη Γεωργίου, του 1930 κι αυτός όπως ο Λάτσιος).

Ο χαμός, τότε. Με την ευκαιρία, τι θυμήθηκα. Ο αποδυτηριάκιας είχε «σχολιάσει» το επεισόδιο αναφέροντας πως θα αντιδρούσε ένας Αθηναίος πρώην διαιτητής, αν ήταν κι αυτός παράγοντας της ΟΔΠΕ. Ο εμπορομανάβης με πόστα στην κεντρική αγορά του Ρέντη. Θα τηλεφωνούσε στον Μεϊμαράκη και θα του έλεγε:

«Ρε υπουργέ, εσύ λες ότι θα έρθεις να μας γαμ... Δεν θα προλάβεις! Βάλε βαζελίνη κι έρχομαι εγώ στο γραφείο σου...».

Η συνέχεια. Λίγο καιρό μετά την απεργία των διαιτητών γίνονται εκλογές. Στο τσακ εκλέχτηκε ο Μεϊμαράκης, που πλήρωσε το ντόρο που είχε γίνει με τα «γαλλικά» του. Και είχε πει στον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Κώστα Τριβέλλα: «Δεν ξανανακατεύομαι με τις πουτάνες της διαιτησίας... Παραλίγο να μη ξαναβγώ βουλευτής στην Β' Αθήνας».

Διαβάστε ακόμα:

Αγραβάτωτοι στη ΝΔ ψάχνουν για τον αντί - Τσίπρα