ΜΑΧΑΙΡΑΝ ΕΔΩΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΜΑΧΑΙΡΑΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Στην προ των εκλογών του Ιανουαρίου τακτική του ΣΥΡΙΖΑ προσαρμόζουν την αντιπολιτευτική τακτική τους ένα-ένα τα εκτός συγκυβέρνησης κόμματα με πρώτο και δυναμικότερο το ΚΚΕ, που μαζί με τη ΛΑΕ αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στην πολεμική έργω, σε αντίθεση με άλλους που θα δώσουν τη μάχη τους λόγω.

Χαρακτηριστικό για τη δεύτερη τακτική είναι η πρωτοβουλία του Άδωνη να ανεβάσει ανήμερα της εθνικής εορτής, στο twitter ένα παλιό tweet του Δ. Παπαδημούλη που ανέφερε. Γιορτάζουν το όχι του 40 με σιδερόφρακτες, αστυνομοκρατούμενες παρελάσεις, αλλά είναι έτοιμοι το 2014 να πουν και πάλι ναι σε όλα. Αιχμηρό και το ...εορταστικό σχόλιο του Α. Λοβέρδου, ο οποίος αποφάνθηκε πως οι παρελάσεις έγιναν φέτος με ηρεμία, γιατί αυτοί που δημιουργούσαν τα επεισόδια στο παρελθόν, έχουν γίνει πλέον πλειοψηφία.

Περνάμε τώρα στη δυναμική αντιπολίτευση. Με σύνθημα ...κά’ ντο όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Περισσός οργανώνει πολιτικά από τη Δευτέρα μαθητικές πορείες και καταλήψεις στα δημόσια σχολεία, με κύριο αίτημα την κάλυψη των κενών και των άλλων ελλείψεων στην εκπαίδευση. Ό,τι ακριβώς έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ πριν από ένα χρόνο.

Προηγήθηκαν βεβαίως ακτιβιστικές εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ με καταλήψεις σε δημόσιες υπηρεσίες και αποδοκιμασίες Κατρούγκαλου και άλλων υπουργών. Την ίδια ώρα, η ΛΑΕ επιστρέφει στο προσκήνιο με επίσης δυναμικές παρεμβάσεις και αιχμή τις ιδιωτικοποιήσεις και κυρίως την πώληση του ΟΛΠ.

Το σύνθημα θα δώσει τη Δευτέρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε κομματική εκδήλωση στο Αιγάλεω, με την οποία θα διαψεύσει και τις φήμες για διάσταση απόψεων με το Λαφαζάνη. Πολλοί προβλέπουν σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλά και έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των κομμάτων για την πρωτοκαθεδρία στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Χίτλερ πέθανε, ο χιτλερισμός ζει