Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ

 

Δεν χρειαζόταν να μας τα πει ο Σημίτης. Ο πρώην πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου. Όπως και να το κάνεις, όμως, άλλο να το βλέπεις, άλλο να το τρως στη μάπα κι άλλο ένα σημαίνον στέλεχος του σοσιαλιστικού κινήματος φέξε μου και γλύστρησα να τα λέει ο ίδιος. Ότι κερδίσαμε τις εκλογές το 1981 με το πανηγυρικό και θριαμβευτικό 48% και είμασταν ένα καφενείο.

Τι λέμε; Ότι μας κυβερνάνε τα καφενεία. Aυτο λέμε. Ποια κόμματα; Στοές που πέφτει ένα όργιο από ρουφιανιλίκι είναι τα κόμματα. Χθες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, σήμερα ο Σύριζα. Ποιος θα φάει τον άλλονα. Ποιος με ποιον θα συμμαχήσει για να κτυπήσει την άλλη «ομάδα», την άλλη συμμορία στο κόμμα.

Βιβλίο έγραψε, ένα πράμα 640 σελίδες ο Κώστας Σημίτης, ο αποκαλούμενος «Κινέζος», που μια ζωή συνωμοτούσε σε βάρος του αρχηγού του Ανδρέα Παπανδρέου. Επειδή το κόμμα της δήθεν δημοκρατικής παράταξης ήταν αρχηγικό, προσωπικό, κάργα αντρεϊκό, δεν λειτουργούσε δημοκρατικά.

Αφήνουμε στην άκρη αυτά που δεν μας αφορούν. Ότι ο Κώστας Σημίτης, αυτή η ποντικομαμή μεγάλωσε πιτσιρικάς σ' ένα σπίτι με μεγάλη αυλή και κήπο με ακακίες και φυστικιές. Πάμε στο παρασύνθημα.

Το 1981, λέει ο Σημίτης, κάναμε κυβέρνηση χωρίς να έχουμε προετοιμαστεί να κυβερνήσουμε. Δεν υπήρχε σχέδιο. Καμμία ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Ούτε ικανοί άνθρωποι.

Είδες ο... Σύριζα; Πανέτοιμος ανέλαβε την εξουσία. Και ανθρώπους έχει ο Σύριζα, τον Λαφαζάνη, τον Στρατούλη, την Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Βαρουφάκη, τον Πανούση, την Τασία, την Γεωργία, την Λουκία, την Λουκρητία. Ένα κάρο εκλεκτό κόσμο.

Πήρες χαμπάρι; Δεξιοί, αριστεροί, μπαίνουν σε κόμματα, που λειτουργούν χειρώτερα από μπουρδέλα της Ακομινάτου, και ποντάρουν στην απελπισία του κοσμάκη που την προκαλούν οι ίδιοι, χωρίς μεταξύ τους να τα έχουν βρει. Και όταν γίνονται κυβέρνηση αντί να αρχίσουν να παρουσιάζουν έργο, ξοδεύονται σε κατηγορίες σε βάρος των προηγούμενων και σε δικαιολογίες δικές τους. Άι σιχτίρ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Βορίδης επιμένει στην ιδέα να γίνει ο Ελληνας Λεπέν