ΕΣΤΗΣΑΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΜΠΑΜΠΕΣΙΕΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Είμαι βέβαιος ότι έλάχιστοι βουλεύτές γνωρίζουν τι ψηφίζουν αυτές τις μέρες στη Βουλή. Προσέξετε τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της εθνικής αντιπροσωπείας την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου. Και θα φρίξετε.

-Έναρξη στις αρμόδιες επιτροπές της επεξεργασίας των προαπαιτούμενων του νέου πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε την Τρίτη.
-Συζήτηση και κύρωση από την Ολομέλεια τριών διεθνών Συμφωνιών.
-Έγκριση του προυπολογισμού της Βουλής και απόφαση για τη μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης.
-Εξέταση στην επιτροπή Θεσμών των καταγγελιών του Γιάννη Πανούση με παρόντα τον πρώην υπουργό.
-Συζήτηση στην επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της πολιτικής της χώρας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με αφορμή τη διάσκεψη των Παρισίων.
-Έναρξη στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του νομοσχεδίου για τις βοσκήσιμες γαίες.
-Προγραμματισμός έργου στην επιτροπή του Σωφρονιστικού Συστήματος.
Ένας πρώην υπουργός έμεινε στην ιστορία με την ομολογία του ότι ψήφισε ένα μνημόνιο χωρίς να το έχει διαβάσει. Που τι σημαίνει; Σημαίνει ότι οι βουλευτές ψηφίζουν χωρίς να ξέρουν τι ψηφίζουν. Ένα διευθυντήριο στέλνει στη Βουλή τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες και οι πατέρες του έθνους τα εγκρίνουν αβλεπεί. Που καιρός για διασταυρώσεις.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε μία φράση στη Βουλή που έπρεπε να μας προβληματίσει όλους και πρώτα –πρώτα την κυβέρνηση:

«Θα ψηφιστεί ,είπε, το νομοσχέδιο στη Βουλή την Πέμπτη το βράδυ και θα γίνει ένα άλλο EuroWorkingGroup την Παρασκευή, που θα επιβεβαιώσει ότι το νομοσχέδιο αντιστοιχεί σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει».

Αυτό σημαίνει ότι οι ξένοι δεν μας εμπιστεύονται. Ότι επιμένουν να μας θεωρούν κουτοπόνηρους.Γι αυτό και θέλουν να ελέγχουν αν αυτά που ψηφίζουμε κάθε φορά είναι αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Με τον τρόπο αυτό δείχνουν ότι δεν εμπιστεύονται ούτε την αντιπολίτευση, που ως εκ του ρόλου της είναι υποχρεωμένη να ελέγχει και την νομοθετική λειτουργία της πλειοψηφίας.

Η διαδικασία αυτή μοιάζει με τον έλεγχο που κάνει ο δάσκαλος στο γραπτό ατίθασου μαθητή στον οποίον επέβαλε την τιμωρία να γράψει 150 φορές στο τετράδιο του τη φράση θα γίνω αξιόπιστος και επιμελής.

Διαβάστε ακόμα:

Ολάντ, ο τζιχαντιστής της από δω πλευράς