Ο ΠΑΙΚΤΑΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Κοζάρισα τη φωτογραφία του Τσίπρα κι αυτουνού του Νταβούτογλου τον μάρκα μ' έκαψες. Μιλάμε για την ημέρα και τη νύχτα. Δεν νομίζω ότι μπορεί το τσιπράκι να συγκριθεί με τον Τούρκο, που είναι διαόλου κάλτσα. Ο παίκτης. Ο αναγνωρισμένος.

Βεβαίως η Τουρκία είναι η μεγάλη χώρα, με την τεράστια, την παροιμιώδη παράδοση στην εθνική πολιτική. Το έλλειμμα βάρους του Τσίπρα είναι άσχετο με το μέγεθος της χώρας μας. Και η Ελλάδα, η μικρή Ελλάδα είχε την τύχη να κυβερνηθεί από βαρβάτους, μιλάω για ειδικό βάρος, όχι για εθνική προσφορά. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Επί του θέματος. Ποιος είναι ο Τσίπρας; Η εικόνα του είναι. Και η ανυπαρξία αντιπάλου τον ορίζει. Το χαριτωμένο παιδάκι, ο άφθαρτος, με το κουκλίστικο πρόσωπο, που όλο χαμογελάει. Και δεν χάνει την ευκαιρία να φωτογραφίζεται. Με τον καθένα. Με όλους.

Η Τουρκία σήμερα εχει σουλτάνο. Τον παικταρά, τον σύγχρονο Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή. Τον Ερντογάν που 15 χρόνια έχει επιβληθεί στο πολιτικό σύστημα της Τουρκίας και αναγνωρίζεται διεθνώς. Και επειδή υπήρξε και ποδοσφαιριστής ο Ερντογάν να πούμε ότι δεν έχει ανάγκη να φωτογραφηθεί, ούτε να αλλάξει φανέλλα μ' άλλον. Ο ίδιος ο Τούρκος είναι φανέλλα. Δεν ψάχνει να πάρει πόντους από τη φανέλλα άλλων, όπως κάνει ο Τσίπρας με τον Ομπάμα, την Μέρκελ, τον Ωλάντ.

Διαβάστε ακόμα:

Το τούρκικο σήριαλ του Τσίπρα