ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗ ΘΟΛΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ

 

Άσε τι λένε. Εγώ είμαι με τα... γκάλοπ, επειδή πάντα δείχνουν ποιος είναι ο κόσμος. Πρώτα αυτό, και μετά θα μας πουν ποια είναι σήμερα η επιρροή, η δύναμη των κομμάτων. Με τα γκάλοπ, δηλαδή, καθρεπτίζονται οι μάζες των ψηφοφόρων, όχι τόσο τα κόμματα, τα οποία απλά εισπράττουν έτσι ή, αλλοιώς, θετικά κι αρνητικά τη δυσαρέσκεια του κοσμάκη.

Επιμένω. Είμαι υπέρ των γκάλοπ, ας διαψεύδονται στις εκλογές. Μήπως δεν διαψεύδονται οι κατά καιρούς δημοσκοπήσεις, αλλά διαψεύδεται ο ίδιος ο κόσμος που συνεχώς, κάποιες φορές από τη μία στιγμή στην άλλη σ' ένα βαθμό εννοώ ότι αλλάζει... προτίμηση κομματική.

Τα τελευταία γκάλοπ είναι σα να ψαρεύει κάποιος σε θολά νερά. Η θολούρα. Τι να σου πει ένα γκάλοπ που φέρνει πρώτο κόμμα τον Σύριζα με 18,4%. Τι σημαίνει αυτό; Πολύς κόσμος δηλώνει ότι δεν θα πάει να ψηφίσει. Ότι, ακόμα δεν μπορεί να αποφασίσει ποιο κόμμα να... καταψηφίσει.

Ποιος ασχολείται με τα νούμερα, το 15% της ΝΔ, το 5,5 της Χρυσής Αυγής, το 4,5 του ΠΑΣΟΚ. Δεν πιστεύει ο κόσμος στα κόμματα, θα πει ο της πλάκας πολιτικός αναλυτής. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος ποτέ δεν πίστεψε σε κανένα κόμμα. Απλά... ευχόταν ότι το τάδε κόμμα θα φέρει την αλλαγή, τη βελτίωση.

«Για να δούμε κι εσύ τι μπορείς να κάνεις...», αυτή ήταν η κατά καιρούς... πολιτική βούληση που δηλωνόταν στις κάλπες. Και σήμερα δεν υπάρχει ούτε κι αυτό. Μιλάνε τα γκάλοπ. Αυτά, μόνον αυτά λένε την αλήθεια, άλλο αν δεν βολεύει να τη «διαβάζουν».

Διαβάστε ακόμα:

Αυτή είναι η λύση στο ασφαλιστικό