ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ο πρωθυπουργός μπορεί να διαψεύδει τα σενάρια για οικουμενική, στο παρασκήνιο ωστόσο, εντείνονται οι συζητήσεις για το θέμα αυτό. Είναι άγνωστο τι ξέρουν περισσότερο από τον πρωθυπουργό οι συζητητές. Το εκπληκτικό στην περίπτωση είναι ότι οι ...μελλοντολόγοι δεν είναι μόνο βέβαιοι για την επερχόμενη κυβερνητική αλλαγή, αλλά άρχισαν να συζητούν και ονόματα υποψηφίων που θα μπορούσαν να ηγηθούν του εγχειρήματος.

Το πρώτο σενάριο, που ψελλίζουν προβλέπει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής σχήματος στο οποίο θα εκπροσωπούνται όλα τα κόμματα εκτός της Χρυσής Αυγής. Ένα περισσότερο τεχνοκρατικό σχήμα θα μπορούσε, λένε, να έχει πρωθυπουργό τον Γιάννη Δραγασάκη, ενώ το σενάριο που λανσάρει ο εμπνευστής της οικουμενικής Βασίλης Λεβέντης και φαίνεται να προωθούν οι Γερμανοί, προβλέπει μία αμιγώς τεχνοκρατική κυβέρνηση υπό τον Γιάννη Στουρνάρα ή τον Γιώργο Προβόπουλο. Από κοντά-για μία ακόμη φορά – και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που κάποιοι στις Βρυξέλλες τον ξαναβγάζουν μπροστά, ενώ συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να ζητήσουν επιτακτικά παλλινόστηση του στο Μαξίμου.

Υποτίθεται ότι η οικουμενική θα κάνει ό,τι διστάζει ή δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα. Να πάρει όλα τα σκληρά μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο χωρίς τον κίνδυνο να καταψηφιστεί στη Βουλή και να αναλάβει αυτή το πολιτικό κόστος, που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα βαρύ. Οι συζητήσεις για την οικουμενική αναμένεται να ενταθούν μετά την ανάδειξη νέου αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, όπου κυριαρχούν δύο τάσεις, μία υπέρ της συνεργασίας που εκπροσωπούν οι Ευάγγελος Μειμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης και μία κατά που εκπροσωπούν οι Απόστολος Τζιτζικώστας και Αδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε ακόμα:

Οι Τσιπρικοί της ΝΔ - Λαγός συναίνεσης ο Κυριάκος