Ο ΠΟΛΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΣ ΕΦΕΡΕ... ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Εκλογές ΝΔ. Πρώτο συμπέρασμα. Νίκησαν οι μνημονιακοί Βαγγέλας και Κυριάκος. Άρα ο δρόμος για συνεργασία με την κυβέρνηση ακόμη και σε επίπεδο οικουμενικής, είναι ανοιχτός. Δεύτερο συμπέρασμα. Ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς... Η αντι – Τσιπρική με ισχυρές δόσεις αντικαραμανλισμού τοποθέτηση των δύο νεότερων μελών του εκλογικού κουαρτέτο δεν τους έδωσε πόντους.

Από την άποψη αυτή δεν πρέπει να αισθάνονται ευχαριστημένοι ούτε ο Α. Σαμαράς ούτε όσοι άλλοι τους υποστήριξαν. Ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι ο Τζιτζικώστας που δήλωνε βέβαιος για την εκλογή του από τον πρώτο κιόλας γύρο, βγήκε τρίτος και καταιδρωμένος.

Ο περιφερειάρχης λησμόνησε ότι η ΝΔ είναι το κόμμα των συνταξιούχων και οι κάτω των 30 ετών ψηφοφόροι της μόλις που φτάνουν το 8%. Είναι, όμως, νικητής των εκλογών ο Κώστας Καραμανλής ως αυτός που επέβαλε τον Μειμαράκη ως μεταβατικό στην αρχή και ως υποψήφιο για μόνιμο αρχηγό στη συνέχεια; Σαφώς και όχι ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη η μικρή διαφορά του Μειμαράκη από τον Κυριάκο, ο οποίος ξεκίνησε την καμπάνια του από πολύ χαμηλά.

Ούτε τη στήριξη της αδελφής του δεν είχε. Ήξερε, όμως, τι ήθελε. Πάντως η κατάταξη των νικητών στην εκλογική μάχη της ΝΔ είναι αυτή ακριβώς που προσδιόρισε με τις μπηχτές του ο Λάκης Λαζόπουλος. Πρώτος ο Μειμαράκης για τον οποίον ουδέν ανέφερε και μετά οι άλλοι υποψήφιοι κατά σειράν απόρριψης τους από τον ηθοποιό, με τελευταίο τον Άδωνη Γεωργιάδη, με τον οποίον συγκρούστηκε.

Φαίνεται ότι στην πολιτική ισχύει ότι και στο ποδόσφαιρο. Παίζουν τέσσερις, αλλά στο τέλος κερδίζουν οι ...Γερμανοί, όπως κι αν λέγονται αυτοί.

Διαβάστε ακόμα:

Ιδού πώς στήνεται μια οικουμενική κυβέρνηση