ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Έγραφα προ 15ημέρου – προφήτευα για την ακρίβεια- ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ, ο Κ. Καραμανλής θα ήταν ο μεγάλος ηττημένος. Όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα.

Ο κώδων του κινδύνου ήχησε ήδη. Ο προταθείς από τον πρώην πρωθυπουργό Βαγγέλης Μειμαράκης δεν κατάφερε να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Το στόχο εκλογής με την πρώτη είχε θέσει ο ίδιος, αλλά και οι υποστηρικτές του. Όταν όμως διαπίστωσαν ότι ήταν ανέφικτος, έδειχναν ευχαριστημένοι από την πρωτιά, αρκεί να είχαν μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Ήλπιζαν ότι στην περίπτωση αυτή ο δεύτερος θα συμφωνούσε να παραιτηθεί από τον δεύτερο γύρο για να μην τραυματιστεί άλλο η παράταξη. Ούτε σ αυτό πέτυχαν, όμως. Η διαφορά από τον δεύτερο Κυριάκο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατροπών και οι Καραμανλικοί οδεύουν προς το δεύτερο γύρο με έναν αντίπαλο που και λόγω ονόματος κάνει το παιχνίδι ντέρμπι, με τα εξής χαρακτηριστικά.

-Από τη μία ο Μειμαράκης επικεφαλής των ακραιφνών και από την άλλη το μέτωπο όλων των ανθυποψηφίων του πρώτου γύρου. Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης, συν Σαμαράς, Βορίδης κλπ.

-Από την άποψη αυτή ο αγώνας θα είναι ρεβάνς κατά του Κώστα Καραμανλή, που η σπουδή του να δίνει χρίσμα σε υποψηφίους και να αποκλείει άλλους έχει ενοχλήσει πολλούς.

-Για να δικαιωθεί ο Κ. Καραμανλής για την εμπλοκή του στην αναμέτρηση πρέπει η νίκη Μεϊμαράκη να είναι ευρύτατη. Πάνω από 60%. Ένα αποτέλεσμα 55% έναντι 45% ή 52% έναντι 48 % θα ήταν κόλαφος για τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ μία ήττα Μειμαράκη θα έδινε τέλος στις όποιες πολιτικές φιλοδοξίες του.

-Πιθανή νίκη του Βαγγέλη Μειμαράκη με μικρή διαφορά θα προσέδιδε στην αρχηγία του προσωρινό χαρακτήρα με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την πορεία του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, χαμένος θα ήταν πρώτα ο Καραμανλής και ύστερα ο Μειμαράκης.

Διαβάστε ακόμα:

Μαλωμένος και με τους δυο υποψήφιους της ΝΔ