ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 23 ΧΡΟΝΙΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Είκοσι τρία χρόνια μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά, ένας άλλος Μητσοτάκης πανηγυρίζει μία μεγάλη πολιτική νίκη που κατέκτησε και με τη βοήθεια του Μεσσήνιου πρώην πρωθυπουργού.

Τα έχει αυτά η πολιτική. Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι ο θανάσιμος, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, αντίπαλος της οικογένειας Μητσοτάκη στάθηκε στο πλευρό του Κυριάκου, αρνούμενος να συνταχθεί με το μπλόκ των Καραμανλικών που είχε στηρίξει ανοικτά τον Βαγγέλη Μειμαράκη.

Ο πρώην μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ που διαδέχθηκε τον Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος μετά από πρόταση του Κώστα Καραμανλή, είχε ζητήσει, αλλά χωρίς να βρει ανταπόκριση, και τη δική του την ανοιχτή στήριξη, γεγονός που προκάλεσε ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών. Η προσέγγιση Κυριάκου – Σαμαρά εκδηλώθηκε αμέσως μετά τη νίκη του Μεσσήνιου πολιτικού στη μάχη διαδοχής του 2010, στην οποίαν ως γνωστόν έχασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Κυριάκος ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και στη συνέχεια υπουργός. Από νωρίς είχε αντιληφθεί ότι η διαιώνιση της διαμάχης με τον Σαμαρά δεν εξυπηρετούσε τα σχέδια του που ήταν να ηγηθεί κάποτε της ΝΔ. Αντίθετα, η Ντόρα Μπακογιάννη δεν κατάφερε να ξεπεράσει την παλιά έχθρα.

Από την αρχή κιόλας της προεκλογικής περιόδου τάχθηκε στο πλευρό του Μεϊμαράκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη χαρά της για την εκλογή του αδελφού της δεν την εκδήλωσε με την παρουσία της στο εκλογικό του κέντρο όπως άλλοι βουλευτές, αλλά και η αδελφή της Κατερίνα ούτε με τηλεφώνημα της στον νικητή, αλλά με μία ξερή δήλωση της στο διαδίκτυο.

Διαβάστε ακόμα:

Νίκη Κυριάκου, ήττα Καραμανλή - Τσίπρα