ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΣΑΜΕ, ΣΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΑΣΑΜΕ...

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Βαγγέλη χάσαμε, ήταν το χαριτολόγημα που κυριάρχησε μετά την ήττα Μεϊμαράκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Μόνο που δεν ειπώθηκε –αν και του αποδόθηκε – από τον
Κώστα Καραμανλή, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει μεγάλη άνεση στον αυτοσαρκασμό. Πάει καιρός, άλλωστε, που οι πολιτικοί μαζί με τα πασχάλια, λόγω της κρίσης, έχασαν και το χιούμορ τους.

Χάρη σ αυτό, αλλά - βέβαια- και στο γνωστό σύνθημα των καταληψιών της γενιάς Τσίπρα κάτσε καλά Γεράσιμε, ο Γεράσιμος Αρσένης έμεινε στην ιστορία. Ήταν Ιανουάριος του 1996, όταν ο πρώην υπουργός αποδέχθηκε την ήττα του από τον Κ. Σημίτη στη διαδικασία για την εκλογή πρωθυπουργού, με τη φράση Γιώργο χάσαμε.

Το ρητό παραπέμπει στην ιστορία κάποιου χωρικού, στον οποίο μια φωνή είπε να παίξει όλα του τα χρήματα στον ιππόδρομο, στο άλογο με το νούμερο τρία. Το έκανε, και μετά από μια δύσκολη κούρσα το άλογο πάτωσε κι αυτός έχασε όλο του το βιος. Τότε, απογοητευμένος, άκουσε την ίδια φωνή να του λέει απλά «Γιώργο, χάσαμε...»

Εννιά μήνες αργότερα, ο Μιλτιάδης Έβερτ επανεξελέγη στην αρχηγία της Ν.Δ.. «Γιώργο χάσαμε...», επανέλαβε χαριτολογώντας μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της
ψηφοφορίας, ο Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος επίσης διέθετε χιούμορ...

Διαβάστε ακόμα:

Ελα κι ας με απέρριψες ως πρόεδρο