ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ο Τσίπρας στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αυτό το σύνθημα προς κάθε κατεύθυνση έπεσε από το Μαξίμου, πέντε μήνες μετά τις εκλογές. Στόχος ο έλεγχος του κράτους σε όλα τα μήκη και πλάτη του. Προς το σκοπό αυτό, άρχισαν οι αλλαγές σε καίριους τομείς της δημόσιας διοίκησης με την είσοδο στελεχών της απόλυτης επιλογής του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Διοικητές οργανισμών, διευθύνοντες σύμβουλοι δημοσίων επιχειρήσεων, ακόμη και απλοί διευθυντές υπουργείων. Από την άλλη, θα ενταθούν οι προσλήψεις για την τακτοποίηση ημετέρων σε χαμηλότερες βαθμίδες. Οι επιλογές θα γίνουν από βουλευτές και υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη με μόνο κριτήριο την κομματική ταυτότητα.

Το σχέδιο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αναδιαρθρώσεις και στα σώματα ασφαλείας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη ισχυρή παρουσία. Δεν αποκλείονται αλλαγές ακόμη και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Το γενικό πρόσταγμα της υλοποίησης του σχεδίου ...Συριζοποίησης του κράτους έχουν οι αρμόδιοι για τη δημόσια διοίκηση υπουργοί Π. Κουρουμπλής και Χρ.Βερναρδάκης.

Διαβάστε ακόμα:

Η πρώτη κωλοτούμπα του πρόεδρου Βασίλη