Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΧΕ ΜΥΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ...

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Γάτα ο Νίκος Παπάς. Είχε μυριστεί τις ...κατραπακιές κατά ΣΥΡΙΖΑ που έρχονται δίκην δημοσκοπήσεων και πριν γίνει το κακό, κάλεσε το ΔΣ του συνδέσμου εταιριών δημοσκοπήσεων - που νομίζετε;- στο μέγαρο Μαξίμου για να τους επιστήσει την προσοχή στη διαχείριση των αποτελεσμάτων των ερευνών τους.

Ούτε λίγο ούτε πολύ τους προειδοποίησε με μέτρα, αν δει δημοσκοπήσεις που δεν θα λένε την αλήθεια. Θα είχε πληροφορηθεί, βέβαια, την έναρξη των ερευνών για την πολιτική κατάσταση μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ.

Ήδη η πρώτη δημοσκόπηση έδειξε ότι ορθώς ανησυχούσε ο υπουργός. Η.ΝΔ, σύμφωνα με τη Μέτρον Ανάλυσις πήρε το προβάδισμα, μόλις πέντε μέρες μετά την εκλογή Κυριάκου και – το κυριότερο- αρκετά προτού γίνουν νόμοι του κράτους το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών. Εκτός κι αν ισχύει αυτό που λένε οι χαρτοπαίχτες, ότι δηλαδή η πρώτη πατρίδα είναι του ατζαμή.

Στην πρόθεσή ψήφου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 23,6% έναντι 19,9% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά δηλαδή 3,7%. Χαμηλή η πτήση και για τα άλλα κόμματα. Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ ακολουθούν με 4,6% και έπεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,1%. Η Ένωση Κεντρώων με 2,7%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,3% και το Ποτάμι με 2,2% και οι ΑΝΕΛ με 2,1% παλεύουν για να μπουν στη Βουλή ή να ενσωματωθούν σε ένα από τα μεγάλα –τρόπος του λέγειν, δηλαδή- κόμματα...

Άρα είχε λόγο που ανησυχούσε ο αντ’ αυτού -του Α.Τσίπρα- υπουργός.

Διαβάστε ακόμα:

Ρετσινιά πλέον και η επαγγελματική επιτυχία