Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΡΑΒΕΙ ΠΑΛΙ ΚΟΣΤΟΥΜΙ...

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Για ακόμη μια φορά, φήμες επιμένουν ότι ο Γιώργος Καμίνης ετοιμάζεται -τον ετοιμάζουν για την ακρίβεια- να αναλάβει πρωθυπουργός. Όποτε η κυβέρνηση κάνει κοιλιά, φουντώνουν τα σενάρια για οικουμενική τεχνοκρατικής αντίληψης που θα φέρει εις πέρας τις μνημονιακές υποχρεώσεις καλύτερα από τους Συριζαίους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων φέρεται να έχει περάσει με επιτυχία όλες τις εξετάσεις. Το καλοκαίρι τον ...απολαύσαμε σαν βασικό ομιλητή στις συγκεντρώσεις κατά του δημοψηφίσματος. Το σύστημα πρέπει να έχει εναλλακτικές λύσεις.

Ο καθηγητής Γιώργος Καμίνης, ο αριστερός ελληνοαμερικανός, όπως αυτοχαρακτηρίζεται, είναι σοβαρός, εργατικός, συνεπής, μεθοδικός. Είναι άγνωστο, όμως, αν έχει τα προσόντα για να ηγηθεί σε μία κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης.

Ένας παλαιός κοινοβουλευτικός τον παρομοιάζει με τον αείμνηστο Π. Κανελλόπουλο, που ήταν πρωθυπουργός όταν οι συνταγματάρχες κατέλυσαν τη δημοκρατία τον Απρίλιο του 1967. Ο Κανελλόπουλος, λέει, υπήρξε πάντα κύριος, αλλά ουδέποτε κύριος της καταστάσεως, σε αντίθεση με τον Καραμανλή που δεν υπήρξε ποτέ κύριος, αλλά ήταν πάντα κύριος της καταστάσεως.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Τσίπρας, σωτήρας της ΝΔ