ΓΑΠ ΚΑΙ ΜΠΕΝΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΡΕΒΑΝΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

ΓΑΠ και Βενιζέλος ετοιμάζονται για τη ρεβάνς. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αναμετρηθούν για την αρχηγία της Κεντροαριστεράς, το Μάιο. Θα είναι μία μάχη ζωής και θανάτου, αφού κανένας τους δεν έχει λησμονήσει την παλιά τους έχθρα. Απλώς τώρα θα τη μεταφέρουν σε άλλο γήπεδο.

Ο χοντρός κατηγορεί τον ΓΑΠ για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ με την ίδρυση κόμματος, κίνηση που αποστέρησε, όπως υποστηρίζει, τη δυνατότητα από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να ανακηρυχθεί τρίτο κόμμα. Ο Βενιζέλος έδωσε ηχηρό παρών, προτείνοντας σύμπραξη με το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

«Η πρόταση για ιδρυτικό συνέδριο και άμεση εκλογή επικεφαλής που οδηγεί ουσιαστικά στην απορρόφηση των επιμέρους σχημάτων, είναι μια ορθή αναβίωση. Αρκεί να προσδιορίσουμε ποίου σχήματος θα είναι το ιδρυτικό συνέδριο και ο άμεσα εκλεγμένος επικεφαλής και πώς θα πορευθούμε αξιόπιστα προς τον στόχο αυτό».

Ηχηρό το παρών και του Γιώργου Παπανδρέου, που δεν μπορεί να ξεπεράσει το δάκτυλο Βενιζέλου στην έκπτωση του από την πρωθυπουργία και την επακολουθήσασα κυβερνητική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ.

«Δεν πρέπει να υπάρξουν "συμφωνίες κορυφής, τεχνητές συγκολλήσεις ή συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι ερήμην των προοδευτικών Ελλήνων" καθώς καμιά κίνηση ηγεσιών και μόνο, δεν μπορεί να αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα».

Την ηγεσία του νέου φορέα θα διεκδικήσει πιθανότατα και η Φώφη Γεννηματά, με ατού την άνοδο των ποσοστών του κόμματος στις τελευταίες εκλογές. Τις εξελίξεις στο χώρο του Κέντρου παρακολουθούν με ενδιαφέρον, αλλά χωρίς σχόλια η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιώργος Φλωρίδης.

Διαβάστε ακόμα:

Πρόσεξε μην την πάθεις σαν τον Σαμαρά