ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ, ΕΔΩ ΟΙ ΓΝΗΣΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Πως είναι δυνατόν η μία δημοσκόπηση να δείχνει ότι το ασφαλιστικό είναι δίκαιο και βιώσιμο και η άλλη να το βγάζει αντιλαικό και άδικο; Κι όμως συμβαίνει. Έρευνα του κέντρου ερευνών Bridging Europe, που δημοσίευσε η Αυγή δείχνει ότι το 40% των ερωτηθέντων το θεωρεί θετικό, ενώ άλλη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον Σκάι εκτιμά σε ποσοστό 73,5% ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση. Μάλιστα την ίδια άποψη έχει το 59% των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι να πιστέψει κανείς; Μα το εύρος των κινητοποιήσεων, που φαίνεται να είναι η πιο γνήσια δημοσκόπηση. Η έρευνα του Bridging Europe έδωσε επίσης προβάδισμα στο κυβερνών κόμμα με 8,1 μονάδες έναντι της ΝΔ, εύρημα που ανατρέπει όλες τις μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη δημοσκοπήσεις που έδειξαν υπεροχή της ΝΔ με 3-4 μονάδες. Η έρευνα του ΠΑΜΑΚ κρίνει αρνητικά τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 85% και σ' αυτό συμφωνεί το 71,5 των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα άλλο 80% και το 62% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η κυβέρνηση κινείται σε λάθος κατεύθυνση, το πιο εντυπωσιακό όμως στοιχείο της δημοσκόπησης είναι η κατρακύλα του Αλέξη Τσίπρα στην τέταρτη θέση δημοτικότητας μετά τον Κ. Μητσοτάκη, τον Β. Λεβέντη και τον Δ. Κουτσούμπα.

Το εκπληκτικό είναι ότι οι δημοσκοπήσεις έγιναν με διαφορά 2-3 ημερών η μία από την άλλη.

Διαβάστε ακόμα:

Η πιο μεγάλη επιτυχία του Τσίπρα