Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ

 

Φεβρουάριος 1919, σα σήμερα 5 του μήνα, έρχεται στον κόσμο ένα άτομο κτισμένο από υλικό που τον κάνει ικανό να προκαλεί την καταστροφή, αλλά και να τον οδηγεί στην αυτοκαταστροφή, στην αυτογελοιοποίηση, στην απομυθοποίηση. Ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο άνθρωπος που σημάδεψε οριστικά την Ελλάδα της μεταπολιτευτικής περιόδου κι έχει αφήσει τα ολοφάνερα ίχνη του μέχρι σήμερα.

Η Ευρώπη μυρίζει ακόμα το αίμα που χύθηκε στον Α' παγκόσμιο πόλεμο. Οι σοβαρές, οι οργανωμένες κοινωνίες ρίχνονται στον αγώνα της ανοικοδόμησης, της ανασυγκρότησης. Η Ελλάδα σε τρία χρόνια θα γνωρίσει στο πετσί της την μεγαλύτερη ζημιά της νεώτερης Ιστορίας της, την Μικρασιατική Καταστροφή. Η χώρα θα μείνει πίσω.

Ήταν τα 400 χρόνια του κατακτητή, του βάρβαρου Ασιάτη, ήρθε και η Μικρασιατική Καταστροφή, ένα ακόμα κτύπημα. Η απόσταση όλο και μεγάλωνε από την Βόρεια Ευρώπη, από την Δυτική Ευρώπη. Ακολούθησε η δικτατορία Μεταξά, ο Β' παγκόσμιος πόλεμος, καπάκι ο εμφύλιος. Στο πρόγραμμα μετά ήταν η χούντα των συνταγματαρχών.

Όταν άρχισε να σηκώνει κεφάλι η Ελλάδα, τότε ήρθε η ώρα του Ανδρέα Παπανδρέου. Του χαρισματικού. Που μοίραζε χασίσι από τα μπαλκόνια. Σκέτος αρχηγός οπαδικής Θύρας. Ο ορισμός της ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής. Ο άπαικτος σώουμαν που «φτιάχνονταν» ο ίδιος όταν με το μπαλαμούτι του παρέσυρε τον κοσμάκη, όταν τους μετέτρεπε σε χούλιγκαν, σε Μάου Μάου.

Ο μεγάλος Καραμανλής, ο κανονικός, ο εθνάρχης, όπου φύγει φύγει την κοπάνησε από πρωθυπουργός κι έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας ενάμισυ χρόνο πριν από τις πρόωρες εκλογές, για να αποφύγει τη συντριβή. Ο Ανδρέας έγινε κυβέρνηση το 1981 κι άρχισε να πηδάει την Ελλάδα. Να την χρεώνει στους ξένους. Για πάρτη του λαού άνοιξε πρώτος την πόρτα στα τσακάλια.

Το 1996 πέθανε ο Ανδρέας αλλά ζει ακόμα. Ζει και οδηγεί τους νέας κοπής μάγκες, τους σαβουρόμαγκες της πολιτικής. Τους νέους σωτήρες. Τα δικά του παιδιά, τα γεννήματά του. Θαμμένος στο Α' Νεκροταφείο ο Αντρέας, σε τάφο παράνομο. Έτσι την γούσταρε την Ελλάδα. Στην παρανομία. Στην πειρατεία. Στη διαπλοκή. Στη διαφθορά. Και να είμαστε τρακαδόροι στους δανειστές μας. Για να δικαιολογούμε έτσι την παρέμβασή τους στην πατρίδα μας.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ο πιο μεγάλος σεξουαλικός οργασμός του Ανδρέα