Ο ΤΣΙΠΡΑΣ BABY-SITTER!

 

Ποιος έκανε πρωθυπουργό τον Τσίπρα; Δείχνω την κόκκινη κάρτα σ' όποιον απαντήσει «Ο λαός!». Ποιος έκανε πρόεδρο του Σύριζα τον Τσίπρα; Κόκκινη κάρτα και αποβολή από το παιχνίδι γνώσεων και σκέψης σ' όποιον απαντήσει «Τα μέλη του κόμματος».

Θα ξεκινήσουμε την κουβέντα μας μ' όσους απέφυγαν την πεπατημένη. Σα σήμερα, 10 Φεβρουαρίου, το 2008, ο σύντροφος Αλέξης Τσίπρας εκλέγεται πρώτο βιολί από τις διάφορες και ποικίλες ορχήστρες, συνιστώσες τις λένε, του μακαρίτη Συνασπισμού.

Ο μέχρι τότε πρόεδρος Αλέκος Αλαβάνος, για λόγους προσωπικούς, για λόγους ανάξιους να τους αναφέρει η Ιστορία, άρα και ο αποδυτηριάκιας, παραιτήθηκε και πρότεινε για αντικαταστάτη του το πουλαίν του, τον Τσίπρα. Άρα, αν δεν τον πρότεινε ο Αλαβάνος δεν θα τον είχανε εκλέξει οι σύντροφοι του πολυμορφικού και πολυπρισματικού Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου.

Ο Αλέξης μας πήρε 70% και ο αντίπαλός του ο εσωκομματικός το 30%, ο Φώτης Κουβέλης. Τι θα γινόταν αν πρόεδρος του μικρού Συνασπισμού, του Συνασπισμού του 4% εκλεγόταν ο Κουβέλης; Εγώ θα σου πω, ποιος άλλος.

Ο μεν Τσίπρας μαζί με τον Αλαβάνο θα έφευγαν από τον Συνασπισμό και θα έκαναν ένα άλλο κόμμα, όπως έπραξε ο Κουβέλης που έστησε την Δημάρ. Ο δε Κουβέλης, αυτός θα γινόταν πρωθυπουργός ως κάργα αντιμνημονιακός προεκλογικά και φουλ πανσιόν μνημονιακός μετακλογικά.

Δεν είπαμε ποιος εξέλεξε πρωθυπουργό του Τσίπρα. Ποιος λαός; Ξέχνα το. Το μνημόνιο έκανε πρωθυπουργό τον Αλέξη. Αν δεν υπήρχε μνημόνιο ο Σύριζα θα ήταν ακόμα στο 4%, ο Τσίπρας θα έκανε την baby-sitter στα δύο του παιδιά, θα τον είχαν αντικαταστήσει από πρόεδρο, διότι μ' αυτόν δεν τράβαγε το κόμμα.

Διαβάστε ακόμα

ΡΟΤΣΙΛΝΤ: ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!