ΜΟΛΙΣ 3,7% ΠΙΣΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΑ...

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Με όλη την Ελλάδα στο πόδι, τις νέες περικοπές μπροστά στην πόρτα μας και το μακρύ χέρι της εφορίας να ανιχνεύει για μία ακόμη φορά τα πορτοφόλια μας, το προβάδισμα των 3,7 μονάδων της ΝΔ, στη νέα δημοσκόπηση της ΜΡΒ μόνο ως ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να καταγραφεί.

Πόσον μάλλον ως αλλαγή πολιτικού σκηνικού. Ιδιαίτερα όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ακόμη πίσω από τα ποσοστά που έπιασε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Το 26,9% έναντι 23,2% καταγράφει μεν τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την ακολουθούμενη πολιτική, δεν προαναγγέλλει τίποτε ωστόσο. Δείχνει επιπλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τα τραγικά λάθη και την αδιέξοδη πολιτική του, παραμένει εν ζωή ως κόμμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του στην εξουσία.

Είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από την ταχύτητα φθοράς του αντιπάλου του. Έστω κι αν η δημοσκόπηση τον δείχνει νικητή όχι μόνο στην πρόθεση ψήφου, αλλά και στην παράσταση νίκης με 41% έναντι 28%, καθώς και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία με 28,2% έναντι 25,2% του Αλέξη Τσίπρα. Σπάω το κεφάλι μου για το τι άλλο πρέπει να συμβεί σ’ αυτή τη δύσμοιρη χώρα για να πει ο λαός στον Τσίπρα άντε παιδάκι εκεί απ΄ όπου ξεκίνησες, πάρε ένα 4% και κάτσε στην άκρη. Αρκετά μας κούρασες.

Από την άλλη, όμως σκέφτομαι. Για να μας κυβερνήσει ποιος; Και πότε; Μαθαίνω πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα διαπράξει ποτέ το λάθος του πρωθυπουργού να βιαστεί να κυβερνήσει προτού δει τον αντίπαλο του να διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη. Έχουμε δηλαδή ακόμη καιρό. Οι εξ απορρήτων του Κυριάκου εκτιμούν ότι τυχόν ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ πριν ολοκληρωθεί το μνημόνιο θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία.

Βιάστηκε και ο Αλέξης να κυβερνήσει και τι κατάφερε; Έφαγε τα μούτρα του και ξαναγέννησε της ΝΔ.

Το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, κύριε πρόεδρε...

Διαβάστε ακόμα:

Ξευτυλίστηκαν αυτοί που δυσφημούν την Ελλη Στάη