ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΓΡΑΒΑΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Φοβάμαι πως έρχεται καταιγίδα νέων μέτρων. Αλλιώς δεν εξηγείται η ανακοίνωση δια στόματος Ντάισελμπλουμ ότι αρχίζει σύντομα η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους - τον Απρίλιο λένε οι πληροφορίες. Θα είναι όπως φαίνεται, το επικοινωνιακό αντιστάθμισμα και συγχρόνως το πολιτικό ισοδύναμο για να περάσουν σχετικώς αναίμακτα τα εξοντωτικά, όπως αναμένεται να είναι, μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Η συζήτηση για το χρέος είχε προγραμματιστεί να γίνει μετά την αξιολόγηση, αλλά σε χρόνο που δεν είχε προσδιοριστεί. Τη Δευτέρα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν τον ερχομό της τρόικας στην Ελλάδα, καθώς, όπως εξήγησαν, οι διαπραγματεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ ανακοίνωνε για πρώτη φορά ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους θα είναι στο τραπέζι μας στο εγγύς μέλλον. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα δώρο στον Τσίπρα, που έτσι θα μπορέσει να υποστηρίξει ότι με το κούρεμα τους χρέους υλοποιείται μία βασική δέσμευση του απέναντι στο λαό, ενώ η ελάφρυνση των βαρών από τα μνημόνια θα του επιτρέψει να ικανοποιήσει στο ορατό μέλλον όλα όσα υποσχέθηκε. Μεταξύ αυτών και το να φορέσει γραβάτα, όπως έχει δεσμευθεί.

Διαβάστε ακόμα:

Ρίξε, ρε μαλάκα, το σωσίβιο!