ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ...

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ξεπερνούν τους δέκα οι υπουργοί που παίζουν το κεφάλι τους στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Άλλοι τόσοι έχουν ολοκληρώσει τις εξετάσεις τους και έμειναν μετεξεταστέοι. Εζυγίσθησαν, εμετρήθησαν και ευρέθησαν ελλιποβαρείς. Με δύο λόγια, ο ανασχηματισμός είναι ζήτημα ολίγων εβδομάδων αν επαληθευθεί ο χρησμός ότι η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα.

Διαφορετικά ή θα φύγουν ...όλοι ή η αναδόμηση θα γίνει αργότερα. Όλα, πάντως, δείχνουν ότι μένουν, αλλά χωρίς τον κυρ Αλέκο στο Μαξίμου. Κι αν δεν τον χάσουμε ολοσχερώς, θα τον έχουμε σε δεύτερο ρόλο. Πάει καιρός που έχει παραμεριστεί ο πολιτικός πατέρας του πρωθυπουργού, που από συντονιστής στο προσφυγικό δεν παίρνει πλέον μέρες ούτε στις συσκέψεις. Κάποιος έπρεπε να πληρώσει για το κάζο που παρά λίγο να μας στοιχίσει την έξοδο από τη Σένγκεν.

Μουδιασμένος και ο πολύς Τρύφων Αλεξιάδης που σκέπτεται φωναχτά και μας πανικοβάλλει, με όσα τρομερά και φοβερά διαρρέει από το γραφείο του στο υπουργείο Οικονομικών. Εξαγγελίες και πάλι εξαγγελίες, αλλά από ουσία τίποτε. Ο άσος σε θέματα φοροδιαφυγής δεν πείθει για την αποτελεσματικότητα του.

Οι γνωρίζοντες τις σκέψεις του πρωθυπουργού λένε πως ο ανασχηματισμός θα έχει χαρακτήρα αναδόμησης. Φημολογείται ότι ο Νίκος Παπάς θα αναλάβει συντονιστής του κυβερνητικού έργου, κάτι σαν αντιπρόεδρος ας πούμε. Για τη θέση του προορίζεται ο Νίκος Σκουρλέτης, που δεν αποκλείεται να αναλάβει και χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.

O Αλέξης Τσίπρας μάλλον επιλέγει το ροκ στην αντιπαράθεση του με τον Μητσοτάκη και από αυτή την άποψη, την Όλγα δεν την βλέπω καλά. Το κεφάλι τους παίζουν στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και οι Γιώργος Κατρούγκαλος και Γιώργος Σταθάκης.

Κάποιοι πρέπει να επωμιστούν το βάρος των μέτρων που ετοιμάζονται...

Διαβάστε ακόμα:

Ο κομματικός τσογλανισμός