Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ο Δημήτρης Μάρδας προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, επί των ημερών του οποίου διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορίου, όπου ειδικεύτηκε στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων. Για το λόγο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας τον επέλεξε για συνεργάτη του, για άγνωστους, όμως λόγους, τον έβαλε να παίξει σε άλλο γήπεδο. Από τη νέα του θέση, του υφυπουργού Εξωτερικών, ο καθηγητής του ΑΠΘ, βάλθηκε να μας τρελάνει με πρωτότυπες ιδέες σαν κι αυτή της μεταμόρφωσης των προσφύγων σε επενδυτές.

Προηγήθηκαν η πρόταση για τη δημιουργία στην Ελλάδα θερινού Νταβός σε ένα νησί απέναντι από τα Στύρα Ευβοίας, την Αιγιλεία, με στόχο τη λειτουργία διεθνούς συνεδριακού κέντρου και το σχέδιο για τη νέα καμπάνια προβολής της χώρας στο εξωτερικό. Η καμπάνια θα στηριζόταν σε «ένα μεγάλο κονσέρτο με φωνές πολύ υψηλού επιπέδου», όπως η Μπιγιονσέ και η Σίρλει Μπάσεϊ.

Εκεί, όμως, που έδωσε τα ρέστα του ήταν η νύξη περί πολέμου με την Τουρκία, αν δεν τα βρούμε σε διπλωματικό επίπεδο, άποψη που πήρε πίσω μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, εμμένοντας σε ειρηνική επίλυση των διαφορών. Όλα κι όλα, όμως. Στο θέμα του λαθρεμπορίου ήταν ακριβής... Έγραψε πως όσο ανεβαίνει η φορολογία των καυσίμων, τόσο αυξάνεται το λαθρεμπόριο. Τι παράξενο, όμως. Τη θέση αυτή δεν φαίνεται να ενστερνίζεται η κυβέρνηση, η οποία προχωρεί τάχιστα σε νέα αύξηση της φορολογίας καυσίμων.

Διαβάστε ακόμα:

Από τον Αλβανό τουρίστα στον Σύριο επενδυτή