ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ... ΣΑΠΙΑ ΑΥΓΑ!

 

Ο Τσίπρας είναι ενάντια στη λιτότητα. Το χειρώτερο δεν είναι που το λέει. Είναι που το πιστεύει. Γι' αυτό είσαι τελειωμένος, πατριώτη. Δεν έχεις να κάνεις με πρωθυπουργό απατεώνα. Αν ήταν έτσι, είχες μια τύχη να γλυτώσεις. Δυστυχώς, όμως, για εσένα ο πρωθυπουργός σου ούτε απατεώνας είναι, ούτε ένας άλλος παραμύθης. Είναι ένας αδιόρθωτος αφελής.

Για σκέψου. Με πρωθυπουργό τον πρόεδρο του Σύριζα η λιτότητα σε σφίγγει ακόμα περισσότερο. Κι όμως, ο κυβερνήτης Τσίπρας, αυτός ο αθεράπευτα ρομαντικός, όχι αρχιψεύταρος όπως οι προηγούμενοι, ο όχι από θέση αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι είναι ενάντια της λιτότητας. Σκέψου να ήταν υπέρ της λιτότητας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν πάνε μόνο στα μουλωχτά, σε κρυφές συναντήσεις Μελισσανίδης και Μαρινάκης. Πάει και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα στο όνομα. Τα είπαν οι δυο τους, ο Αντώνης και ο Αλέξης, και μετά υπέγραψαν φιρμάνι:

Είμαστε ενάντια στη λιτότητα. Οι κυβερνήσεις Ελλάδος και Πορτογαλία δεσμεύονται για μια δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη. Ελλάδα και Πορτογαλία συμφωνούν ότι η πολιτική που βασίζεται αποκλειστικά στη λιτότητα είναι λανθασμένη και αναποτελεσματική, και ότι η λιτότητα εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη και διαιρεί την κοινωνία. Προκαλεί φτώχεια, ανεργία, κοινωνικό αποκλεισμό.

Τα είπαν όλα οι δύο πρωθυπουργάρες. Δεν άφησαν λέπι. Κοιμόμαστε ήσυχοι. Έχουμε πρωθυπουργό που πήρε πρέφα τι ζημιές μας κάνει η λιτότητα. Σκέψου να είχαμε πρωθυπουργό υπέρ της λιτότητας. Την είχαμε πουτσίσει.

Διαβάστε ακόμα:

Η παπαριά του Κυριάκου στο CNN