ΤΤΙΡ ΚΑΙ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ

 

Γράφει η Amodini Κωστάκη

O Tσίπρας είναι πολιτικός. Στο δικό μου τεφτέρι αυτό σημαίνει ότι είναι εξ ορισμού ψεύτης, όποτε τον βολεύει προσωπικά, όποτε βολεύει τα συμφέροντα όσων εκπροσωπεί, όποτε απειλείται η πολιτική του επιβίωση.

Το αληθινό ζήτημα δεν είναι αν ο κάθε ηγετίσκος είναι ψεύτης, αλλά οι...γκρίζες ζώνες των συμφωνιών που υπογράφει.

Το αληθινό ζήτημα είναι ότι είμαστε στη μέση της γκρίζας ζώνης που σηματοδοτεί το πεδίο σύγκρουσης-σύνδεσης μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ ( λέγε με TTIP) . Και ναι: σύγκρουση και σύνδεση είναι το ίδιο πράγμα, ότι χωρίζει, ενώνει κιόλας. Εμείς, στην Ελλάδα, είμαστε απλά ένα εξαιρετικό πειραματόζωο στην ζώνη επιρροής και των δυο,όπου δοκιμάζονται τα νέα οικονομικά και γεωπολιτικά μοντέλα ...ελεγχόμενα!

Ο Κούλης και ο Τεό, η Φώφη και ένας θεός ξέρει ποια άλλη πολιτική μαριονέτα, είναι οι εναλλακτικές πτυχές του ίδιου σεναρίου.

Το σενάριο είναι αμερικανικό και υποστηρίζεται από Ευρωπαίους συμμάχους, διάσπαρτους σε διάφορα πολιτικά σχήματα και χώρες. Επί Ομπάμα κρατήθηκε σ' ένα...επίπεδο (!), με τον επόμενο Αμερικανό πρόεδρο, εκπρόσωπο, ενδεχομένως,άλλων κέντρων εξουσίας, ή που θα πάρουμε ανάσες ή που θα γίνουμε Τιτανικός. Και δεν αναφέρομαι στο μέλλον της Ελλάδας μόνο, αλλά όλης της Ευρώπης.

Για μένα είναι ενδεικτική η επιλογή του νέου Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα και η στάση που θ’ακολουθήσει το ΔΝΤ το επόμενο 6μηνο σε ότι αφορά το ελληνικό χρέος, καθώς και οι συντηρητικοί της ΕΕ ως προς την Τουρκία και το προσφυγικό-μεταναστευτικό....

Η επιβίωση μας εξαρτάται από την ακροβατική μας ικανότητα και πολιτική ευελιξία στο διεθνές πεδίο. Οποιος μου βρει ένα πολιτικό σχήμα που να διαθέτει αυτά τα δύο στοιχεία, μαζί με ακεραιότητα και όραμα για την χώρα και τους ανθρώπους της ας....μου γράψει!

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας και Μητσοτάκης οι αρχιχουλιγκάνοι