Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

 

Θέλει εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για ποιο λόγο; Για να γίνει αυτός πρωθυπουργός. Κι αυτό είναι καλό; Ποιος ασχολείται με το καλό της Ελλάδος. Με το καλύτερο. Με το λιγώτερο κακό. Αντιπολίτευση είναι ο κύριος Μητσοτάκης. Δεν έχει άλλο ρόλο από το να ζητάει εκλογές. Αυτή είναι δουλειά του.

Δεν είναι δυνατόν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης απλά να κρίνει, να επικρίνει την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό. Ζητάει και εκλογές. Πρόωρες. Αυτό κάνει και ο Μητσοτάκης. Ας μην τις θέλει πραγματικά τις κάλπες σήμερα.

Όσο, όμως, και να... επιμένει για εκλογές ο σύντροφος Μητσοτάκης, όσο και να... βιάζεται πράγματι να γίνει τώρα, όχι αργότερα, πρωθυπουργός, η εναλλαγή φρουράς στο Μαξίμου εξαρτάται από τον... Τσίπρα. Από το κατά πόσο βαρέθηκε ο κόσμος τον συριζαίο. Από το κατά πόσο τον συχάθηκε.

Έτσι είναι. Ο επόμενος πρωθυπουργός δεν έχει «τη δική» του ώρα. Αυτή θα σημάνει όταν ο νυν πρωθυπουργός έχει κάνει τον κύκλο του. Είπε τις παπαρδέλες του όσο ήταν αντιπολίτευση, μετά άρχισε τις δικαιολογίες γιατί ως κυβέρνηση δεν είναι αυτός που παρουσιαζόταν, και μετά θα έρθει η σειρά του επόμενου.

Κανείς δεν περίμενε ότι θα γίνει κι αυτό. Πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Να, που προέκυψε. Η πολιτική χρεοκοπία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έκαναν πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Δεν έγινε ο ίδιος πρωθυπουργός. Ούτε θα γίνει το άλλο. Ο Μητσοτάκης, δηλαδή, να ανατρέψει τον Τσίπρα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Όταν κλείσει ο κύκλος του Τσίπρα, απλά θα έρθει η σειρά του Μητσοτάκη. Όταν ο Τσίπρας θα πέσει σαν ώριμο σύκο.

Διαβάστε ακόμα:

Είναι στα καλά της η θεία Ολγα;