ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ

 

«Επικίνδυνος» άνθρωπος αυτός ο Γιάννης Βαρουφάκης. Είσαι εκτός θέματος αν πεις ότι τα λέει καλά, ότι αμολάει μπούρδες. Άσχετο. Δεν έχει καμμία σημασία το τι λέει ο πρώην υπουργός οικονομικών του Σύριζα. Σωστό, λάθος είναι αυτό. Άλλο είναι αυτό που θα πεις στην περίπτωση του ξυρισμένου. Έτσι και νταραβεριστείς μαζύ του είναι αδύνατον να βγεις κερδισμένος. Το σίγουρο είναι πως θα βγεις ζημιωμένος. Και για χρόνια ο «εφιάλτης Βαρουφάκης» θα σε κυνηγάει.

Είναι μέσα στη ζωή μας τέτοιοι τύποι σαν τον Βαρουφάκη. Επιβάλλονται λόγω αξίας, γνώσεως, ειδικού βάρους. Όταν, όμως, έρθει η ώρα να τα σπάσεις μαζύ του, την πούτσισες. Δεν καθαρίζεις εύκολα.

Έτσι και ο Τσίπρας. Για σκέψου να τον είχε απέναντι τον Βαρουφάκη; Δεν έγινε αυτό. Έγινε το άλλο, συνεργάστηκε ο πρόεδρος του Σύριζα με τον Βαρουφάκη. Τον είχε ανάγκη. Του έδωσε πόντους του Τσίπρα του άσχετου και από οικονομικά και στο παζάρι που θα ξεκίναγε με τους δανειστές. Eurogroup, ΔΝΤ, τρόικα και δανειστές όλο το σύστημα ήταν ένας άγνωστος κόσμος για τον φέρελπι πρωθυπουργό.

Κάπου στο δρόμο στράβωσε η δουλειά ανάμεσα σε Τσίπρα και Βαρουφάκη. Επόμενο. Νιτερέσο με τον καραφλό δεν γίνεται με προοπτική, εκτός κι αν τον πας πάσο. Να έρθει αυτός στα νερά σου, ποτέ. Αν, λοιπόν, ο Τσίπρας ήθελε να το παρατραβήξει με τον Βαρουφάκη, να συνεχίσει τη συνεργασία μαζύ του, θα έπρεπε να γίνει «γιουσουφάκι» του.

Ξανακτύπησε, λένε, ο Βαρουφάκης. Νέες αποκαλύψεις από τη σύντομη θητεία του ως διαπραγματευτής της Ελλάδος τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης Σύριζα. Ο Τσίπρας, βέβαια, δεν τον συμφέρει να τα λέει όλα. Τι να πει το παιδάκι; Ο άλλος, όμως, δεν έχει κανένα πρόβλημα κάθε τόσο να πετάει από ένα κουφέτο. Να δίνει συνέντευξη, να ρίχνει μια ντουφεκιά που θα ακουστεί σ' όλα τα διεθνή μήντια.

Μέχρι σήμερα ο Βαρουφάκης έχει πυροβολήσει τουλάχιστον δέκα φορές. Αν λάβεις υπ' όψιν την καβάτζα του, σίγουρα θα ξαναβάλει άλλες δέκα φορές το δάκτυλο στη σκανδάλη.

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας και Μητσοτάκης αρχιχουλιγκάνοι