Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΥ

 

Ο Μητσοτάκης θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Επόμενο. Ο Τσίπρας δεν θέλει να φύγει από την εξουσία. Επόμενο. Κι αν χάσει την πρωθυπουργία, σκέπτεται πως θα κάνει δύσκολη τη ζωή του Μητσοτάκη. Περίφημα.

Να θέλει ο άλλος να γίνει πρωθυπουργός για πάρτη του, όχι για μένα. Και το ίδιο ο αντίπαλος, επίσης για πάρτη του, να κρατηθεί όσο γίνεται περισσότερο.

Παίζουν οι «πληροφορίες», στημένες κι όχι, σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός θα αιφνιδιάσει με απλή αναλογική. Φοβερή ξευτύλα! Καραξευτύλα του Τσίπρα.

Πάγιο αίτημα του Σύριζα ήταν πάντα να γίνονται εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής. Όταν το κόμμα της θεωρούμενης αριστερής ήταν μικρό, έμπαινε με το ζόρι στη Βουλή. Και φώναζε να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.

Γίνεται κυβέρνηση ο Σύριζα και ενώ....όοοολα όσα έλεγε προεκλογικά τα... εφάρμοσε, την απλή αναλογική τη... ξέχασε. Και τώρα την θυμάται, γιατί; Επειδή είναι σίγουρη η ήττα στις προσεχείς εκλογές. Όχι, δηλαδή, για να δείξει... συνέπεια στις... δεσμεύσεις του. Στόχος να μη μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση ο Μητσοτάκης.

Τον πρωθυπουργό κι όλη την κλίκα του γιατί τους βγάζει στην κυβέρνηση ο κοσμάκης; Μάλλον για να κάνουν μια δουλειά. Κι αυτοί τι κάνουν; Χρησιμοποιούν τον κρατικό μηχανισμό στα μέτρα της προσωπικής τους διατήρησης της εξουσίας. Όλα για την αντιπαλότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Σαρώνει ο Σύριζα στα γκάλοπ