ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ Ο... ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Την Παρασκευή αρχίζουν οι αγώνες του Ευρω 2016, σε μια Γαλλία που μοιάζει με ηφαίστειο, αφού δεν ελέγχεται η κατάσταση και εύκολα οι απεργίες και οι διαδηλώσεις φτιάχνουν εικόνα κοινωνικών ταραχών, που δεν ταιριάζουν μάλλον με το γιορταστικό, το φεστιβαλικό χρώμα μιας πολυεθνικής αθλητικής διοργάνωσης.

Η Ελλάδα έκανε το 2004 τους ολυμπιακούς αγώνες, τους οποίους είχε αναλάβει επτά χρόνια πριν, το 1997. Καμία FIFA και UEFA δεν θα έδινε σήμερα στην Ελλάδα το μουντιάλ και το Ευρω. Κι αν είχαν ανατεθεί αγώνες π.χ. το 2008, το 2009, δηλαδή πριν η χώρα υποταχθεί στο μνημόνιο, θα της είχε αφαιρεθεί η διοργάνωση.

Πέφτει συνεχώς η δημοτικότητα του «σοσιαλιστή» Φρανσουά Ωλάντ στη Γαλλία και πλέον για να ξανακερδίσει τις προεδρικές εκλογές το 2017, ελπίζει μονάχα στην... εθνική Γαλλίας. Αν οι ποδοσφαιριστές κατακτήσουν την κούπα, δεν αποκλείεται να αλλάξει το... πολιτικό κλίμα υπέρ του Ωλάντ. Όπως έχει συμβεί και το 1988, επί Ζακ Σιράκ, με την κατάκτηση του μουντιάλ.

Τι σχέση έχει το ποδόσφαιρο με την... πολιτική, δηλαδή με το αν θα εκλεγεί, επανεκλεγεί ή, όχι ένας κομματάρχης; Σχέση τέτοια δεν υφίσταται, όμως να που επηρεάζει σε κάποιο βαθμό τον πάντα πολιτικά ώριμο λαό.

Ο Τσίπρας ελπίζει πολλά από τον Ωλάντ, που τον θεωρεί σύμμαχο, διότι ανήκουν στο ίδιο παραμύθι, το «σοσιαλιστικό». Ο Γάλλος πρόεδρος είτε γιατί παίζει το παραμύθι, είτε για τους δικούς του λόγους, έχει εκφραστεί υπέρ της μνημονιακής Ελλάδος. Να, λοιπόν, γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός, παρ' ό,τι αποκλείστηκε η Ελλάδα από το Ευρω, έχει υψηλό και... εθνικό ενδιαφέρον γι' αυτούς τους αγώνες.

Διαβάστε ακόμα:

Σαρώνει ο Σύριζα στα γκάλοπ!