ΣΥΡΙΖΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Όταν απεργούν οι Γάλλοι εργαζόμενοι, ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τον αγώνα τους και με καθαρά αριστερή επιχειρηματολογία, προτρέπει για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Όταν, όμως, απεργούν οι Έλληνες τους καλεί με εργοδοτική ...στοργή να επιστρέψουν στην εργασία τους, απλώς γιατί δεν έχουν δίκιο. Αλλαγή τακτικής μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα. Δίκην αυτόματης κωλοτούμπας.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ως εξής την απεργία των Γάλλων εργαζομένων για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης, καθώς η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελούν κεντρική επιλογή της ευρωπαϊκής χρηματοοικονομικής ελίτ», ανέφερε.

Σε άλλο, όμως, μήκος κύματος ήταν η κοινή δήλωση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Ναυτιλίας για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ που αντιδρούν στη νέα σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ.

ΥΠΟΥΡΓΟΙ: «Η συμφωνία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ είναι δεσμευτική με βάση τη συμφωνία του καλοκαιριού, αλλά για την κυβέρνηση, η προστασία των εργασιακών σχέσεων παραμένει βασικό μέλημα . …Η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία όχι μόνο υπερασπίζονται προς κάθε κατεύθυνση την ανάγκη διατήρησης ασφαλών και σταθερών σχέσεων εργασίας στα λιμάνια, αλλά επί μήνες τώρα, σχεδόν καθημερινά, έχουν αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών και έχουν προβεί σε σειρά παρεμβάσεων για τη θεσμική και πραγματική κατοχύρωσή τους».

Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ, για Γαλλία: «Η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στα δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να βρει απέναντί της το ενιαίο μέτωπο των Ευρωπαίων εργαζομένων και των ευρωπαϊκών λαών. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας ισοδυναμεί με υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων».

ΥΠΟΥΡΓΟΙ για ΟΛΠ και ΟΛΘ: «Καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν, μάλιστα σε τόσο δύσκολες, αντιφατικές και αντίξοες συνθήκες (...) δεν έχει κάνει τέτοιο πολύμηνο, λεπτομερή και άκρως ειλικρινή διάλογο με τις Ενώσεις των εργαζομένων ...να αξιολογήσουν θετικά την έμπρακτη ανταπόκριση της κυβέρνησης και να συνεισφέρουν δημιουργικά δίνοντας στήριξη στην προσπάθεια για ρεαλιστική και βιώσιμη λύση».

Οβιδιακές μεταμορφώσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Το κορόιδο ο Σαμαράς για τα «βιβλία» του Τσίπρα