ΟΙ ΔΡΑΚΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Παραμύθι χωρίς δράκο δεν γίνεται. Όσο πιο πολλούς δράκους έχει, τόσο καλύτερα. Το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ, έπιασε γιατί είχε τουλάχιστον έξι... Τρεις εγχώριους, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τους βιομηχάνους και τρεις εισαγόμενους, τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και τον Γιούνκερ.

Με αφηγητές άλλοτε τον Βαρουφάκη, άλλοτε τον Τσακαλώτο και άλλοτε τον ίδιο τον Τσίπρα, το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ χάλαγε κόσμο. Σαν το παραμύθι του ΠΑΣΟΚ πριν από 35 χρόνια. Σε κατάσταση έκστασης το 1981, οι ψηφοφόροι ψήφισαν τον Ανδρέα για να διώξει τις αμερικανικές βάσεις και να τους βγάλει από το ΝΑΤΟ και τον ξαναψήφισαν το 1985 μόλις πείστηκαν ότι ούτε τις βάσεις θα έδιωχνε ούτε θα τους έβγαζε από το ΝΑΤΟ.

Το ίδιο συνέβη και με το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψηφοφόροι ψήφισαν Τσίπρα για να πάρουν πίσω τις συντάξεις και τους μισθούς που είχαν περικοπεί από την κυβέρνηση Σαμαρά και αφού δεν συνέβη αυτό, ξαναψήφισαν Τσίπρα παρότι είχε ψηφιστεί εν τω μεταξύ το τρίτο μνημόνιο και όλοι ήξεραν ότι θα περικοπούν κι άλλο τα εισοδήματα τους.

Κάπως έτσι η Ελλάδα έμεινε χωρίς δράκο, κενό που έσπευσε ήδη να αναπληρώσει ο Κυριάκος, ανασταίνοντας τους ίδιους δράκους που οδήγησαν το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαξίμου. Τους δανειστές που καταγγέλλει ότι επέλεξαν αύξηση της φορολογίας, μέτρο κατ’ εξοχήν υφεσιακό, αντί να προκρίνουν μείωση των δαπανών, τους βιομηχάνους που η μόνη επένδυση που κάνουν, όπως είπε, είναι η κατασκευή μιας εκκλησίας στο χωριό τους και τον Τσίπρα που, ως γνωστόν τον θεωρεί υπεύθυνο για όλα τα δεινά της χώρας... μετά το 1821...

Έτσι θα πάμε μέχρι τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν αυτές. Με ένα μακρόσυρτο παραμύθι και έναν ή περισσότερους δράκους σε νέες κάθε φορά περιπέτειες. Γιατί αυτό θέλει ο κόσμος. Παραμύθι.

Από τη μία αγκαλιές και φιλιά του Τσίπρα με τους δράκους του προεκλογικού του παραμυθιού και από την άλλη καταγγελίες Μητσοτάκη εναντίον των ίδιων δράκων που μέχρι πρότινος τους θεωρούσε συμμάχους του στον αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Κάτι περισσότερο από βυζιά και μπούτια