Ο ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Πόσοι Έλληνες, αναρωτιέμαι, τα χρειάστηκαν, έστω προβληματίστηκαν από την απόφαση του Ερντογάν να επιτεθεί σε ξένη(!) χώρα, τη Συρία, με ειδικές δυνάμεις. Άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη. Τι κρύβει αυτή η εντελώς κουρσάρικου τύπου οργανωμένη και συντονισμένη στρατιωτική επιχείρηση, που ήδη ευλογήθηκε από τις ΗΠΑ και την Γερμανία.

Πού το πάει ο Ερντογάν. Αφήνω στην άκρη το παραμύθι της τρομοκρατίας. Τα τελευταία 30 χρόνια οι γαμάω του πλανήτη γαμούν και δέρνουν στο όνομα της τρομοκρατίας. Της πρόληψης από την απειλή της διεθνούς τρομοκρατίας.

Έτσι και ο Ερντογάν. Για να κτυπήσει τους τζιχαντιστές μπούκαρε απρόσκλητος στη Συρία. Έτσι λέει ο Τούρκος σουλτάνος. Έστειλα στρατό να κοπανήσω τους μαχητές του ισλαμικού κράτους και τους άλλους τρομοκράτες του κουρδικού στρατού. Οι οποίοι Κούρδοι «τρομοκράτες» στον εμφύλιο της Συρίας είναι με το μέρος των Δυτικών. Μπέρδεμα;

Το άλλο λες. Ποια ήταν η τύχη του αλλουνού κερχανατζή, του μακαρίτη Σαντάμ Χουσεϊν, που το 2006 εκτελέστηκε δι' απαγχονισμού; Είχε κάνει εισβολή στο Κουβέιτ, αφού προηγουμένως το τότε αφεντικό του Ιράκ συγκρούστηκε με το Ιράν. Δεν είναι ίδια η περίπτωση Ερντογάν, που έχει πάρει το οκέυ από τις ΗΠΑ για τον τσαμπουκά στη Συρία. Αντίθετα οι Αμερικάνοι είχαν ζητήσει από τον Σαντάμ Χουσεϊν να τσακιστεί να φύγει από το Κουβέιτ.

Η Τουρκία, η σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ, είναι ο προαιώνιος εχθρός της Ελλάδος. Τι να σημαίνει το κατά την Μέρκελ «Καλώς ο Ερντογάν μπήκε στη Συρία, δικαίωμα της Τουρκίας να κτυπά την τρομοκρατία»;

Διαβάστε ακόμα:

Αίμα, ατελείωτο αίμα στο Στάλιγκραντ