ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ

 

Δεν υπάρχει για κανένα κόμμα το μπαμ μπουμ τόσο στην άνοδο των ποσοστών του, όσο και στην πτώση του. Το ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα, δεν βρέθηκε από το 45% στο 5% από τη μία στιγμή στην άλλη. Όσο άχρηστο κι αν είναι ένα κόμμα, όσο ξεφτυλισμένο, ο γίγας ο λαός θα το αποψιλώσει σιγά-σιγά.

Έτσι έγινε και με τον Σύριζα που από το 5% βρέθηκε στο 35%. Όλο και έπαιρνε επάνω του από εκλογές σε εκλογές. Όχι με τη μία. Όχι μπαμ μπουμ να βγει μπροστά ή να περιθωριοποιηθεί.

Σήμερα ο Σύριζα είναι η Νο2 κομματική δύναμη. Σταθερά. Και τα πιο «αυστηρά» γκάλοπ με το ζόρι να το τοποθετήσουν, αν το τοποθετούν, κάτω από 25%. Ένα τεράστιο ποσοστό για ένα κόμμα που μιλούσε αέρα πατέρα για ημέρα και αποδείχθηκε στην πράξη νύχτα κατασκότεινη. Για τόσο τούμπα έργο έκατσε ο σύριζας ως κυβέρνηση σε σύγκριση με το τι έλεγε ως αντιπολίτευση.

Κι όμως! Δεν έχουν περάσει ακόμα ούτε δύο χρόνια από τη νίκη του Τσίπρα τον Ιανουάριο του 2015. Πιθανόν μετά από 5, από 10 χρόνια να μην υπάρχει στο χάρτη ο σύριζας. Σήμερα, πρωταγωνιστεί! Επειδή είναι κυβέρνηση και επειδή όλοι τον κοπανάνε.

Έλλειψη άλλου δεύτερου κόμματος ο πρώην αντιμνημονιακός και νυν μνημονιακός σύριζας πατάει γερά στον πολιτικό στίβο. Γύρω στο 10% παίζει η Χρυσή Αυγή, σε μεγάλη απόσταση από το κόμμα του Νίκου Παππά που έχει πριμαντόνα τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμα:

Ψηφίζει, με κρύα καρδιά