ΠΟΤΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

 

Μου το είχε πει υπουργός του Καραμανλή. Πρωθυπουργός είναι ο ανηψιός του εθνάρχη και κάλεσε στο σπίτι του τον άλλον να συζητήσουν ένα θέμα σοβαρό. Σοβαρότατο.Καβαλάει ο άλλος, ο υπουργός, στο αυτοκίνητο και τραβάει για την Ραφήνα. Ο Καραμανλής ήταν στο μπάνιο.

Μετά από μισή ωρα εμφανίζεται φρέσκος ο πρωθυπουργός και χωμένος στο μπουρνούζι. «Σε πέντε λεπτά φεύγουμε...» προτείνει στον υπουργό.

Φεύγουμε; Και που θα πάμε; Δεν θα συζητήσουμε εδώ, στην οικία σου; Αυτά σκέπτεται ο υπουργός, χωρίς να σχολιάσει κάτι. Χωρίς να ρωτήσει κάτι.

Και πράγματι οι δύο τους έφυγαν. Ο Καραμανλής τον πήγε σε ταβέρνα. Καμιά συζήτηση για κανένα πολιτικό ζήτημα.

Σαλτάρησε ο υπουργός, χωρίς πάλι να πει κάτι. Με ήθελε παρέα στις μπριτζόλες; Άλλαξε γνώμη και απέφυγε να συζητήσει το θέμα για το οποίο με κάλεσε;

Γιατί θυμήθηκα αυτή την ιστοριούλα; Μου τη σπάει να μιλάνε οι αποτυχημένοι. Ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Κώστας Καραμανλής. Σα να μην έχουν ευθύνες. Κόμματα, δικά τους και αντίπαλα, τους αντιμετωπίζουν με ...κατανόηση.

Προχθές, κείμενο με «μηνύματα», λέει, του Καραμανλή. Τι σκέπτεται ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου. Ο μόνος πρώην που δεν μιλάει, που δεν ακούγεται καν είναι ο Σαμαράς. Τι σημαίνει αυτό;

Ο Καραμανλής έχει πεθάνει πολιτικά, όμως τον κρατάνε ζωντανό. Κάτι σημαίνει αυτό. Είναι ακόμα ''χρήσιμος''. Τουλάχιστον, δεν μας λένε πότε θα αρχίσει τη δίαιτα. Δεν έχουμε απαιτήσεις στα 60 του χρόνια να αρχίσει γυμναστήριο, ώστε να είναι έτοιμος σε περίπτωση επιστροφής. Αν γίνει τίποτα οικουμενικό, ενωτικό, συγκυβερνητικό.

Διαβάστε ακόμα:

Παίζει το μέλλον του κορώνα γράμματα ως προφήτης