Η ΓΚΕΛΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΠΑΝΟΥ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ο Πάνος Καμένος συμπεριφέρεται σαν ...στρατηγός ή σαν πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Στις δύο κουβέντες του, η μία είναι για τα ...παιδιά του: τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στο στρατό. Κάνει πολλές γκέλες ο πρόεδρος Πάνος. Σαν κι αυτή που έκανε στη Θεσσαλονίκη μετά το πέρας της παρέλασης.

«Είμαι πολύ περήφανος ως πολιτικός προϊστάμενος για όλες τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που παρότι έχουν υποστεί με την οικονομική κρίση μία βίαιη μείωση των εισοδημάτων τους, συνεχίζουν με υψηλότατο ηθικό, επαγγελματισμό να προασπίζονται την πατρίδα μας», είπε.

Αλήθεια, υπάρχει κλάδος εργαζομένων που να μην έχουν υποστεί μείωση στις αποδοχές τους; Η φράση του υπουργού θα είχε νόημα αν οι στρατιωτικοί ήταν οι μόνοι που έχουν πληρώσει την οικονομική κρίση. Αλλά δεν είναι. Και τι θα πει αυτό το ηρωικό ...παρόλα αυτά« συνεχίζουν να προασπίζονται την πατρίδα μας»; Θα μπορούσαν να απεργήσουν; Ή μήπως να τα παρατήσουν; Όσοι μπορούσαν να φύγουν από τα 40 τους ή και νωρίτερα, το έχουν πράξει ήδη, οι υπόλοιποι, ηρωικοί και μη, παραμένουν και υφίστανται ό,τι εκατομμύρια άλλοι Έλληνες.

Ασφαλώς και είμαστε όλοι περήφανοι για το στρατό, αυτό όμως δεν θα πει τίποτε παραπάνω από ό,τι καταλαβαίνει κανείς. Ο υπουργός υπαινίχθηκε ότι η περηφάνια μας αυτή στοιχίζει κάτι παραπάνω στον καθημαγμένο φορολογούμενο. Και το είπε την ώρα που γιορτάζαμε το έπος της Αλβανίας που μας χάρισαν κάτι πεινασμένοι, ταλαιπωρημένοι και ουχί μισθολογικώς τακτοποιημένοι ήρωες. Γκέλαααα...

Διαβάστε ακόμα:

Ο ήρωας, δοσίλογος, μασόνος στρατηγός